Põhjuseid, miks mõned naised ja mehed eelistavad olla vallalised

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vallalistele ei anta seltskonnas tavaliselt armu. Paljud inimesed on veendunud, et keegi ei ole vabatahtlikult vallaline ja see on vaid vahepeatus enne, kui luuakse imeline ja pikaajaline suhe. 

Seda enam on huvitav asjaolu, et tegelikult eelistavad üsna paljud inimesed teadlikult olla pigem üksi kui suhtes. Redditis tekkis sel teemal elav vestlus ja toome teieni mõned põhjused, mida erinevad kasutajad oma vallalisestaatuse kohta tõid.

1. «Ma olen vallaline, kuna ma pole nõus leppima vähemaga, kui olen ära teeninud. Ma pole leidnud partnerit, kes võidaks mu tähelepanu ja oleks täiesti iseseisev inimene.»

2. «Ma olen vallaline, kuna see on minu valik ja kuna ma ei vaja kinnitust teiselt inimeselt, et olen imeline, hooliv, ilus naine.»

3. «Minu jaoks on raske uskuda, et kusagil maailmas on mees, kes on piisavalt küps ja tore, et tulla minu ja mu nelja lapse ellu. Tal peaks olema suur süda. Minu eesmärk on kasvatada oma lapsi nii hästi, kui ma suudan ja teha tööd, et maksta arveid. Mul pole midagi selle vastu, et minna välja mehega, kes on tõesti mu aega väärt, ent mul pole aega ega energiat, et teda laste või töö arvelt taga otsida.»

4. «Ma pean kõigepealt endaga tööd tegema ja alles siis saan partnerit otsida. Ma ei saa seada teistele kõrgeid standardeid, millele ma ise tegelikult ei vasta.»

5. «Ma mõistsin, et olin järjest armunud meestesse, kes polnud emotsionaalselt saadaval, seega ma otsustasin teha pausi.»

6. «Ma pole veel kohanud naist, kes paneks mind mõtlema: oh, temaga koos on olla parem kui olla vallaline.»

7. «Sest mul on olemas kõik, mida ma vajan, et olla õnnelik ja täiuslik.»

8. «Ausalt öeldes olen ma liiga laisk. Suhtega tuleb tööd teha. Ma ei viitsi helistada, sõnumeid saata ega muud taolist teha. Ma olen alustanud meestega vestlusi, kuid olen mõistnud, et sellele kulub palju aega ja siis ma olen lihtsalt lõpetanud neile vastamise.»

9. «Inimesed on väikestes kogustes väga toredad, aga ma ei tahaks, et keegi oleks kogu aeg minuga koos.»

10. «Ma pole lihtsalt kohanud õiget inimest ja ma pole nõus mängima mängu «mul on mees, kuigi ta pole mu aega väärt».»

11. «Neid põhjuseid on nii palju. Aga ma võin öelda seda: ma ei abielluks enam kunagi mehega, kellest pole eelnevalt saanud mu parimat sõpra. Vastasel juhul on mul üksinda parem.»

12. «Olen nüüd targem, kui olin enne. Valin rohkem. Hetkel keskendun iseendale ja enda vaimsele, emotsionaalsele ja hingelisele arengule. Ma ei kavatse elu lõpuni vallaline olla, aga ma ei taha ka asjaga kiirustada.»

13. «Iga mees, kellega olen tutvunud või väljas käinud, on veel sisimas poisike. Raske on leida meest, kes oleks oma eelnevatest suhetest midagi kõrva taha pannud. Veelgi raskem on leida inimest, kes teab, mida ta tahab ega põgene, kui elu muutub raskeks.»

14. «Mu armuelus on lihtsalt olnud nii palju pettumusi. Ma olen ilus, tark ja mis kõige tähtsam, õnnelik, et olen vallaline.»

15. «Miks ma olen vallaline? Sest ma kardan lasta oma ellu meest, vaadata, kuidas mu tütar temasse kiindub ja seejärel näha, kuidas see suhe laguneb. Mu tütar ei pea tundma valu, et teda on elus hüljanud rohkem kui üks mees. Lühidalt öeldes olen vallaline oma lapse pärast.»

16. «Ma tahan ise kontrollida oma elu ja raha. Vallalisena ei pea ma kellelegi selgitama, miks ma midagi osta tahan või kuidas veedan oma vaba aega.»

17. «Leian, et üksi on raske õnnelik olla. Kui ma ei suuda üksinda õnnelik olla, siis ma tean kindlalt, et ma ei oleks õnnelik ka suhtes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles