Kuidas kasutada kakaopulbrit oma ilurutiinis?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kakao tarbimine parandab meeleolu, kuid kakaopulbri kasutamine näiteks näomaskides muudab naha säravamaks ja annab nahale meeldiva lõhna. Lisaks sellele aitab kakao nahka niisutada, pakub nahale ohtralt antioksüdante ja võitleb vananemise vastu.

Kakaopulbrit tasuks ilurutiinis kasutada ka seetõttu, et kakao soodustab kollageeni tootmist ja kollageen pinguldab nahka, kirjutab Healthmeup.com. Kakaopulbris on palju antioksüdante, mis võitlevad vabade radikaalidega ja parandavad nahka. 

Näomask 1

Sega omavahel kokku supilusikas orgaanilist kakaopulbrit, supilusikas jahvatatud kaerahelbeid ja kaks supilusikat maitsestamata jogurtit. Sega koostisosad hoolikalt läbi ja kanna segu puhtale nahale. Lase 15 minutit mõjuda ja loputa seejärel nägu leige veega. Parima tulemuse saavutad siis, kui teed seda maski korra nädalas.

Foto: SCANPIX

Näomask 2

Sega kausis kokku teelusikas mett, teelusikas jogurtit ja teelusikas kakaopulbrit. Sega hoolikalt ja kanna segu oma näole ning kaelale. Lase 15-20 minutit mõjuda ja loputa nägu leige veega. 

Toitev näomask

Sega kokku kakaopulber, või, suhkur ja mesi (kõiki üks supilusikas), et saada pastataoline segu. Kanna see ühtlaselt nahale. Lase 20 minutit mõjuda ja loputa nägu leige veega. Kasuta seda toitvat näomaski kaks korda kuus.

Niisutav näomask

Naha niisutamiseks kuumuta potis umbes 50 grammi tumedat šokolaadi ühe supilusika oliiviõli ja ühe munakollasega. Kanna magus mask näole, lase 15-20 minutit mõjuda ja loputa nägu leige veega.

Kooriv näomask

Sega kokku supilusikas kakaopulbrit, supilusikas oliiviõli ja supilusikas pruuni suhkrut, sega hästi. Kasuta seda kodust näokoorijat, et eemaldada surnud naharakke.

Puhastav näomask

Sega kausis kokku kakaopulber ja vesi. Lisa kaks supilusikat meresoola ja üks supilusikas piima. Sega hoolikalt, kanna nahale ja loputa nahka leige veega. See segu puhastab nahka ja seda võib kasutada iga päev. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles