25 ilu- ja stiilinippi, mida kõik naised võiksid teada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Reede õhtul otsid oma riidekapist paaniliselt rõivaid, mida kokku sobitada, kuid tundub, et sul justkui polekski midagi selga panna. Kõlab tuttavalt? Iga naine on vähemalt korra elus sellist asja kogenud, aga tegelikult ei pea asi olema sugugi nii keeruline.

Kavalate ilu- ja stiilinippide abil saab oma elu kordades lihtsamaks muuta. Õigete rõivaste ja kena välimuse saavutamiseks tuleks arvesse võtta oma isiklikku stiili, kehakuju ja iseloomu, ent järgmistest nippidest saavad kõik naised kasu lõigata, kirjutab Lifehack.

1. Viska vanad asjad välja. Muutused ei saa su ellu tulla, kui sa ise pole valmis midagi muutma. Vaata oma riidekappi ja küsi endalt: kui oleksid hetkel poes, milliseid rõivaid oma kapist ostaksid? See on lihtne ja tõhus mäng, mis aitab riidekappi kiires korras koristada.

2. Sind ootab ees tähtis üritus? Mine poodi kindla plaaniga! Pole vahet, kas sind ootab ees pulmapidu või ametlik tööüritus, õige riietuse leidmine võib aega võtta. Selleks, et näha, kuidas rõivad üritusel välja näeks, võiks poodi minna korraliku soengu, meigi ja isegi õigete kingadega. 

3. Kui soovid osta kašmiirsalli, veendu, et tegemist oleks kvaliteetse tootega. Esiteks peaks see olema väga tihedalt kootud ja teiseks peaks see venitades tagasi tõmbuma. Kašmiirist esemeid tuleks pesta käsitsi külma veega.

4. Kui soovid uusi kingi valutult venitada, lase väike kilekott vett täis ja aseta kott kinga sisse, seejärel pista kingad ööks jääkappi. Hommikul märkad kahtlemata erinevust.

5. Lihtne nipp, kuidas oma riietus kiirelt pidulikumaks muuta: kikilips sobib peaaegu iga riietusega ja see teeb välimuse kohe elegantsemaks. Kui sul pole kõrge kontsaga kingi parajasti käepärast, võid oma madalaid kingi kaunistada klõpsuga kõrvarõngaste abil.

6. Jakki ostes tuleks silmas pidada, et see peab õlgadest sulle täpselt paras olema. Kui see on liiga kitsas või lai, jäta jakk poodi, kuna õlgadest on suhteliselt keeruline rõivaeset muuta.

7. Kui soovid paljastada ihu, paljasta üht kehaosa korraga. Kui su kleidil või pluusil on suur dekoltee, ära pane selga miniseelikut. Kui soovid kanda miniseelikut, eelista katvamat ülaosa. 

8. Kohtle end kui kuningannat. Ilus välimus on hea tervisega seotud rohkem, kui tahaksime seda omale tunnistada. Hea tervis saab alguse puhkusest, seega investeeri oma magamistuppa: soeta korralik madrats ja meelepärasest materjalist voodipesu.

9. Pane rõivad enda heaks tööle. Kõik oleneb sinu kehaehitusest: rõhuta oma parimaid kehaosi õigesti. Näiteks V-kaelusega pluusid muudavad ülakeha jõulisemaks ja ihukarva kingad muudavad jalad pikemaks. 

10. Riidekapis peaks olema vähemalt üks paar teksaseid. Teksaseid ostes peaks silmas pidama näiteks seda, et kui sa kahtled kahe suuruse vahel, vali alati väiksemad, kuna teksased venivad suuremaks. 

11. Väldi meigi- ja deodorandiplekke. Meigi- ja deodorandiplekid pole ainult inetud, vaid neist on ka üsna raske vabaneda. Meigiplekkide eemaldamiseks tuleks plekki pesta sooja veega, kui sellest pole abi, tupsuta plekki puhastusvahendiga.

12. Ehi end julgete värvidega. Aksessuaarid annavad välimusele viimase lihvi. Riided võiksid olla enamasti neutraalset värvi, kuid neid võiks kaunistada julgete ja värvikirevate aksessuaaridega. Üks lihtne nipp, kuidas pluusile uut välimust ja veidike värvi anda, on vahetades välja pluusi nööbid.

13. Varu omale salle. Üks parimaid aksessuaare on kahtlemata sall. Salle võiks garderoobis olla erinevas suuruses, erinevat värvi ja erinevast materjalist. 

14. Lõbusa õhtu jaoks vali võimalikult mugavad riided. Kui rõivad on ebamugavad, siis kulub terve õhtu oma riietuse pärast muretsemisele ja selle sättimisele. Kõige tähtsam vast on leida kingad, millega sul oleks mugav ja mis ei hõõruks jalgu katki.

15. Kui sul on piiratud eelarve, koosta kõigepealt nimekiri asjadest, mida sul on tarvis osta. Teiseks tasuks jälgida, millal on poodides allahindlused. Ent ole ettevaatlik: ära osta midagi vaid seetõttu, et see on soodsa hinnaga, tõenäoliselt ei pane sa seda eset kordagi selga. Pea oma nimekirjast kinni. 

16. Vaata end iga nurga alt. Kui oled poes rõivaid valimas ja proovimas, vaata end proovikabiini peeglist iga võimaliku nurga alt. Kui miski sulle ei meeldi, siis sa ei peaks antud rõivaeset ostma. 

17. Ole avatud suhtumisega. Kui su riidekapis on vaid üht tüüpi või ühevärvilised rõivad, siis see muutub kiiresti igavaks. Riidekapis peaks olema veidike mänguruumi, et saaksid erinevaid rõivaid kokku sobitada ja uusi komplekte moodustada.

18. Vööst võiks saada su parim sõber. Õige vöö võib iga riietuse paremaks muuta. Kui kasutad vööd õigesti, toob see su piha paremini esile ja jätab saledama mulje. 

19. Kas oled kunagi võtnud eeskuju meestemoest? Meestemoe järgimine võib sind väga trendikaks muuta, pealegi on pintsakud ja muud meestemoest inspireeritud rõivad reeglina mugavamad kui naistemoe järgi tehtud rõivad. Samas tuleks järgida, et pintsak või muu rõivaese sobiks sinu figuurile ega oleks liiga suur või väike.

20. Võta igaks juhuks varupluus vms kaasa. Õnnetus ei hüüa tulles. Sa võid olla üliettevaatlik, kuid ikkagi võib valgele särgile tekkida toiduplekk või tõmbad kogemata oma pluusil nööbi eest. Kui sul pole võimalik keset tööpäeva oma pluusi vahetada või parandada, tasuks sinna peale tõmmata kampsiku või pintsaku. Seetõttu oleks mõistlik, kui sul oleks kotis või kontoris n-ö varurõivad olemas.

21. Pole midagi paremat, kui taljesse õmmeldud rõivad. Spetsiaalselt õmbleja juures valmistatud rõivad võivad olla kallid, aga need on tavaliselt ka ilusad ja sobivad ideaalselt sinu kehaga. Leia omale hea õmbleja, kes oleks valmis sulle uusi rõivaid õmblema või vanu muutma.

22. Kapis võiks olla ka erinevas suuruses käekotte. Käekott on üks mitmekülgsemaid aksessuaare. Ära usu neid, kes ütlevad, et sul on liiga palju käekotte, kuid pea silmas käekoti kuju, et leida see õige, mis just sulle sobib. Kõige mõistlikum oleks see, kui sul oleks nii S-, M- kui L-suuruses käekotte.

23. Õpi reiside tarbeks mõistlikumalt pakkima. Ära eelda, et sul on alati härrasmees kõrval, kes aitaks sul sinu kuut kotti tassida. Valmista end ette nii, et jaksaksid üksinda oma kohvrit vedada. Mõtle oma viimasele reisile, kas sul oli tõesti vaja kõiki asju, mis sa kaasa võtsid? Ilmselt mitte.

24. Õpi osavamalt õmblema. Õmblemisoskus tuleb alati kasuks, nii enda kui ka näiteks oma laste riiete parandamisel või muutmisel. Arenda oma õmblemisoskust juba täna.

25. Hoolitse oma rõivaste eest. Pole mõtet kulutada oma riietele raha, kui sa ei hoolitse nende eest õigesti. Pesemisel ja triikimisel jälgi alati rõivaste küljes olevaid silte. Mida paremini sa rõivaste eest hoolitsed, seda kauem peavad need ka vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles