Astroloog: suurimad väljakutsed ootavad ees päikesemärgi alguse ja lõpu päevil sündinuid

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Taimi Uuesoo tunnistab, et suhtus astroloogiasse esialgu skeptiliselt ning tahtis pigem tõestada, et selles ei peitu mingit tõde. Eneselegi ootamatult sai temast aga professionaalne astroloog. 

Kuidas avastasite enda jaoks astroloogia?

Elu seletamatu pool ja nähtamatu maailm sundisid mind vastuseid otsima. Mina ise olin ühel hetkel enesele mõistatus. Muutumine, mis sai alguse paarist ettenägevast unenäost, oli teadliku süvenemise ajendiks. Kui näed nädal varem unes kohta, inimesi ja isegi valu, millega hiljem tõepoolest kokku puutud, siis see annab piisava «obaduse» ärkamiseks, isegi minusugusele uskmatule. 

Muutva tähtsusega sündmuseks oli autoõnnetus, pärast mida hakkas info tohutu kiirusega liikuma. Kohtusin arusaamatul moel ja kummalistes kohtades inimestega, kes mõnikord sõna otseses mõttes surusid mulle igasugust numeroloogiat, astroloogiat jms materjali peale. Süvenesin paari aasta jooksul väga erinevatesse teemadesse ja avastasin enese jaoks astroloogia. Alustasin skeptikuna, üritades tõestada, et selles pole mingit tõde, kuid lõpetasin professionaalse astroloogina. 

Kui kaua olete astroloogiaga tegelenud?

Olen tegelenud astroloogiaga alates 1991. aastast. Alates 1994. aastast olen pidanud loenguid Tallinna Rahvaülikoolis ja viimased kolm aastat Eesti Astroloogia Instituudis. 

Millega tegelesite enne enda jaoks astroloogia avastamist? Mis valdkonna inimene olite?

Juba 18 aastat on astroloogia minu ainuke tegevusala. Enne seda olin 10 aastat rootsi keele õpetaja. Samal ajal tegin päris aktiivselt ka tõlgi tööd. Pidevalt on olnud uus õping töö kõrval. Ülikooli ajal ja enne seda töötasin meditsiinis, kokku 10 aastat. Lastega koju jäädes oli põhitegevuseks käsitöö ja alustasin rootsi keele õpinguid – sellestki sai töö. Elukutse vahetused on tulnud pere vajadustest lähtuvalt ja ikka nii, et hobist saab sujuvalt töö, mida laste kõrvalt on võimalik teha. 

Uus hobi – astroloogia - kujunes tööks nii, et algul soovisid sõbrad enesele sünnikaarte, siis nende sõbrad ja nii see kujunes, ilma soovi ja mõtteta hakata astroloogiks. Kui 1996. aastal sündis mu kolmas laps, olid taas liikumisvõimalused piiratud ja samal ajal tuli töö koju kätte.

Astroloogia on nii mitmetahuline ja sügav, et avastamist jätkub tõenäoliselt elu lõpuni. Astroloogi töö on sedavõrd mitmekesine ja huvitav ning nõuab pidevat enesetäiendamist erinevates valdkondades, et kuidagi «ei õnnestu» sellelt rajalt enam kõrvale astuda, kuigi algselt arvasin, et see on ajutiseks.

Mille alusel te sünnikaarte koostate?

Sünnikaardi koostamiseks on tarvis teada sünnipäeva, -kuud, -aastat, -kellaaega ja -kohta. Kellaajata saab teha veel näiteks kosmogrammi, mis annab samuti päris palju informatsiooni võrreldes päikesemärgihoroskoobiga, ent selles on umbes kolmandik vähem informatsiooni kui sünnikaardil. 

Millisele infole te tuginete, kui teie juurde tuleb inimene, kes soovib uue aasta prognoosi?

Täna saab tehnilise tööga kergesti hakkama – selleks on arvutiprogrammid. Varasemalt pidi käsitsi arvutama-joonistama. Põhiline on analüüs, vestlus, küsimused-vastused. Samuti rõhutan alati, et ennustamisega mina ei tegele.

Tähed ei ennusta head ega halba, nad viitavad võimalustele, näitavad aega. Näiteks kui vaatan kalendrit ja kella ning tean, et homme kell kümme on eksam, siis ei kalender ega kell ennusta mulle selle tulemust. Minu asi oli eksamiks valmistuda, et tulemus oleks võimalikult positiivne. Niisamuti on tähtedega. Astroloogia võimaldab vaadelda isiklikku aega ja väga palju muud infot tunduvalt mitmekülgsemast seinakalendrist.

Aeg kannab informatsiooni. Hetk iseloomustab kõike, igat olukorda. Kuna ühel hetkel toimub palju erinevat, siis on selge, et kontekst mängib suurt rolli. Inimese sünnikaarti ei vaadelda samadel alustel nagu ettevõtte või näiteks maavärisemise kaarti. Inimese sünnihetk iseloomustab inimest. Sünnikaardil pole kirjas ei sugu, rassi, rahvust ega usulisi veendumusi. Küll aga seosed esivanematega, suundumused, aktiivsemad eluvaldkonnad, võimalikud anded, iseloomuomadused, mis võivad kaasa aidata või takistada eesmärkide saavutamist jne.

Just samuti nagu kalendris on kirjas, millal on jõulud või algab uus aasta, on näiteks inimese sünnikaardis tema isiklikud «tähtpäevad», ajad, millal on võimalik suuremaid muudatusi teha. Ja just nii, nagu kalendris pole kirjas, mis juhtub, pole seda ka sünnikaardis.

Meie elusaatust mõjutab palju tegureid: see, kellele ja kuhu me sünnime, valikud ühis- ning perekonnas, isiklikud valikud, olemus, kohanemisvõime jne. Taevatähtede rolli pole siiani keegi kinnitanud. Nende mõju meile jäägu füüsikute mõõta. Astroloogia sellega ei tegele. Sünnihetke taevaseis on viitava, kirjeldava tähtsusega ja sellisena tohutult oluline infoallikas.

Astroloogia tunnistab inimese valiku õigust. Igal hetkel on meil õigus öelda «ei» või «jah». Loomulikult pole me täiesti vabad valima igat suunda, eeldused on varem loodud. Küll aga saame valida omadustest, sootsiumi mõjudest ja tingimustest lähtuvalt siiski erinevate võimaluste vahel. Ja alati on meil «luba» ning võimalus ise areneda ning sellega oma valikuid suurendada. Astroloogina «tõlgin» inimesele tema sünnikaarti ja püüan aidata tal antud olukorras parimaid lahendusi leida.

Kuidas iseloomustaksite saabuvat aastat? 

Astroloogiliselt on oodata näiteks Saturni sisenemist Amburi ja Jupiteri liikumist Neitsi märki. On palju muidki olulisi aspekte. Mida see kellegi või millegi jaoks tähendab, oleneb eeldustest. Kuidas keegi end saabuvaks aastaks ette valmistanud on, mida teinud või tegemata jätnud, kuidas käitub ja milliseid valikuid otseselt teda puudutavate astroloogiliste seisude ajal teeb.

Jah, on tõesti kriitilisemaid ja harmoonilisemaid aegu, aga kumb neist kellegi jaoks hea või halb, on eelkõige suhtumise, aga ka olemuse küsimus. 

Ühele ei paku harmooniline olukord vähimatki – «ei paku pinget», ta lööb «õitsema» hoopis kriisisituatsioonis. Teine leiab end ning on tulemuslikum tegutseja stabiilsuses ja rahus. Nii ei saagi öelda, et tulemas on kellelegi halb või hea aasta. Hea ja halb on täiesti subjektiivsed kategooriad. Isegi isiksuseti näeme tihti sündmusi tagasivaates teises valguses. Kõik on kellelegi millekski hea. 

Isiklikult (ka riigiti, ettevõtteti jne) on pilt kindlasti kirju, aga tehkem antud hetkel, siin ja praegu endast kõik, et tulevik oleks hea ja ilus.

Suurimad väljakutsed ootavad ees päikesemärkide alguse ja lõpu päevadel sündinud inimestel. Eriti olulised ajad on arvatavalt Amburitel, Kaksikutel, Kaladel ja Neitsi märgi esindajatel. Skorpioneid ja ega Sõnnegi veel «rahule jäeta» ning kõik teisedki leiavad kindlasti «oma». 

Aasta võimalused päikesemärgiti  – sedavõrd, kui üldhoroskoobis võimalik – on toodud Taimi Uuesoo värskes raamatus «Saatuslik aasta».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles