Kuidas saavutada maksimaalne erektsioon?

PM Tervis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Meesteajakiri Men’s Health toob välja kaheksa olulist elustiilist tulenevat faktorit, mis tõstavad erektsiooni kestvust ja selle kvaliteeti.

1. Vaata üle oma koduapteek

Mõned antidepressandid, vererõhu ravimid ja isegi populaarne juuste kasvu soodustav preparaat Propecia lubavad kõik oma kõrvalmõjude loetelus erektsiooniprobleeme. Kõige üllatavam erektsiooni pärssiv leid ravimikapist on küllap kõiksugu allergia- ja külmetusravimid. «Näiteks Sudafed toimib väga sarnaselt adrenaliini hormoonile. Erektsioon on aga vastupidine adrenaliinile, seega välistab Sudafed erektsiooni tekke,» ütleb uroloogiaprofessor Harry Fisch. Professor soovitab lugeda ravimite kõrvaltoimete lehte ja hoiduda Sudafedist külmetusperioodil

2. Lahku töölt õigel ajal

«Tööga seotud stress on kõige suurem seksuaalelu pärssija,» ütleb dr Walker. «Ma näen palju mehi 40ndates ja 50ndates, kel on väga suur tööga seotud stress ning samal ajal ka erektsioonihäired.» Kuidas küll? Meestel, kelle töö nõuab neilt palju, on raske töölt õigeaaegselt lahkuda, mis tähendab ka ärevushäireid kogu päeva vältel – see omakorda välistab neil magamistoas täisgaasil tegutseda.

3. Magama tuleb minna mõistlikul ajal

Rohkem und on iga terviseaspekti seisukohalt oluline, kuid isegi paar hilisemaks jäänud magamaminekut võivad halvasti mõjuda sinu väikemehele. Chicago ülikooli uurijad on teinud kindlaks, et vähem kui viis tundi und viisid ka noorte ja tervete meeste testosterooni taseme kuni 10 protsenti alla ja seda kõigest mõne päevaga.

«Uni mõjutab kõige enam seda vaba hulka testosterooni, mis pole seotud ühegi valgu sünteesimisega ning on vaba, et teha, mida kehal tarvis – näiteks toetada libidot ja seksuaalset võimekust,» selgitab dr Walker.

Lisaks mängib sinu erektsiooni kvaliteedis rolli ajuhormoonide tase. Need hormoonid on dopamiin ja serotoniin, mida reguleerib uni. Piisav uni on eriti oluline noorematele meestele, kelle madal testosteroon mängib enamikel juhtudel suurt rolli erektsioonihäiretes. Vähemalt 6 tundi tuleks täis magada, ideaalne oleks aga 7 või 8.

4. Pese hambaid

2012. aastal Türgis läbi viidud uuringu kohaselt oli erektsioonihäirega meestel palju tõenäolisem ka kaasuvad igemehaigused. Briti hambatervishoiu asutuse uuringu kohaselt on aga suisa neljal erektsioonihäirega mehel viiest igemehaigused. Miks peaks aga suul olema pistmist erektsiooniga? Kui hambad lagunevad, nõrgeneb sinu immuunsüsteem, mis omakorda võimendab haigusi suus, mis seejärel vereringesse jõuavad. Nii kahjustuvad veresooned ja verevool organismis. Õnneks päästab probleemist see, kui hambaid regulaarselt harjata ja hambaniiti kasutada.

5. Alkoholiga pea piiri

Paar klaasi õlut baaris võib sinu närvidele küll rahustavalt mõjuda ning teha lähenemiskatse kenale tüdrukule lihtsamaks, kuid võib rikkude kogu edasise. Washingtoni ülikooli uuringu kohaselt peavad joobes mehed nägema oluliselt rohkem vaeva erektsiooni säilitamisega kui kained mehed. Isegi kui sul pole erektsioonihäireid esinenud võib alkohol sooritusvõimet voodis oluliselt halvendada. Enamik selliseid alkoholiga seotud probleeme on siiski tingitud suurtest alkoholikogustest, nii et piisab, kui lihtsalt mõistlikkuse piires jood.

6. Hoidu kõrvalsuhetest

Kindlasti tead seda rusuvat süütunnet, mida tunned pärast seda, kui oled oma partnerile truudust murdnud. Lõpuks võib see süütunne muutuda ärevuseks ning ärevus tekitab organismis (täpsemini sinu ajus) juba olulisi keemilisi muudatusi, mis takistavad erektsiooni püsimist ja saamist.

7. Läpakas ei käi sülle

Laptopid tekitavad väga suurel määral kuumust ning kõik mis soojendab munandeid võib vähendada sperma tootlikkust ja testosterooni taset, ütleb dr Fisch. Munandites asuvad rakud toodavad spermatosoide ning hormoonid üleüldiselt on vägagi kuumatundlikud. Sel põhjusel pole ka munandid naha all, siseorganite vahel vaid munandikotis, kehast eenduvalt (munandite temperatuur on paar kraadi kehatemperatuurist madalamal). Liiga sageli laptopi süles hoides põhjustad sa probleeme testosterooni tootlikkuses ning see võib omakorda mõjutada ka erektsiooni tekkimist.

8. Loobu suitsetamisest

«Kõik teavad, et suitsetamine on tervisele kahjulik, kuid enamik inimesi ei mõista, et on ka otsene seos sigarettide ja erektsioonihäirete vahel,» ütleb dr Walker. Suitsetamine võib kahjustada veresooni, mis mõjutab peenise sees paiknevat silelihase jäigastumist, kuna verevool soontesse, mis lihasesse suunduvad, on takistatud. Mehed, kes on loobunud suitsetamisest, kinnitavad, et saavutasid kaheksa nädala möödudes jämedamaid ja jäigemaid erektsioone. Meestel, kes kasutasid nikotiini plaastreid, selliseid muutusi ei tekkinud, mis näitab, et seos pole suitsetamise vaid otseselt nikotiiniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles