Mida sisaldab Tallinna poolt pakutav imikupakk?

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beebi.
Beebi. Foto: aplus.com

Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuamet valis riigihanke korras välja tänavuse imikupaki valmistaja, kelleks on Katarina OÜ. Vastsündinu hoolduspakk sisaldab  imiku riide- ja pesuesemeid, naba puhastusvahendit ning uudset magamiskotti, mida saab kasutada ka väikelapse tekina.

2015. aastal valmistab vastsündinutele imiku hoolduspakid Katarina OÜ, kes komplekteerib pakid ja transpordib need linna sünnitusmajadesse. Paki saab vastsündinu, kelle mõlemad vanemad on Tallinna rahvastiku registris, neist üks vähemalt aasta, lisaks on ema võetud rasedusega arvele esimese 12 rasedusnädala jooksul.

Pakis on magamiskott-tekk,  kõrvadega müts, pikkade varrukatega body, pihaosaga sipupüksid,  jakk koos jalaotsteta pükstega ning kahekihiline voodriga kombinesoon;  kõik esemed on valmistatud lapsesõbralikest materjalidest. Pakis on ka väike mähkmekomplekt ning nabapuhastusvahend koos vatipulkadega.  Kõik esemed on pakitud rõõmsavärvilisse kotti.

«Alates 1998. aastast linna eelarvelistest vahenditest valmistatav hoolduspakk tõendab, et väike linnakodanik on sünnist alates oma kogukonna toetava pilgu all. Aastate lõikes on vaid üksikud vanemad loobunud pakist sooviga anda see lisana mõnele teisele lapsevanemale,» ütles Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti juhtivspetsialist Ene Tomberg. Ühe paki maksumus on 15.12 eurot.

Tallinna linn kingib linna sünnitusmajades Tallinna registris olevate vastsündinute vanematele imiku hoolduspakke  alates 1998. aastast ja mullu väljastati neid 3668.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles