Kolm nõuannet, kuidas meestega õigesti suhelda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tähtis pole mitte see, mida sa ütled, vaid see, kuidas sa seda ütled. Kui oleme veel noored, siis ei tea kumbki sugupool, kuidas õigesti suhelda. Ollakse ettevaatlikud ja vastassoole lähenetakse kui arglikule loomale, kes võib hirmunult urgu tagasi lipsata. Tegelikult pole suhtlemine üldse nii hirmus.

YourTango pani kirja kolm nõuannet, kuidas meestega õigesti suhelda.

1. Unusta müüt, et mehed pelgavad tundeid

Ilmselt oled kuulnud, et meestele ei meeldi tunded. Võib-olla oled saanud isegi halbu kogemusi, kui oled üritanud mehega tunnetest rääkida. Tegelikult ei pelga mehed tundeid. Nad ei armasta seda, kui naine laseb valla oma valu, pettumuse ja viha, teisisõnu meestele ei meeldi draama. Sellisel hetkel sulgub mees endasse, võtab sisse kaitsepositsiooni ja võib nimetada sind «draamakuningannaks».

2. Lõpeta oma tegelike tunnete varjamine

Kui mees tõmbub naise silme all endasse, siis võib naine käituda järgmisel moel: ta ignoreerib talle muret valmistanud emotsiooni ja teeb näo, et kõik on hästi. Kui mees peaks küsima naiselt, milles on asi, vaatab naine mujale ja vastab: «Kõik on korras.» Selline käitumine tõukab aga sind ja meest teineteisest veelgi enam eemale.

Mees tajub, et sul ei ole kõik korras ja ta teab, et sa teeskled. Ta saab aru, et sa pole temaga aus ja see paneb teda kahtlema. Ja kuna naised hoiavad mõnikord tundeid enda sees varjul, siis ei pruugi nad ühel hetkel isegi tajuda, mida nad tegelikult tunnevad. 

Esimene samm peaks olema see, et sa teed enda jaoks selgeks, milles on asi. Kui mees pidi sulle tööle järele tulema, kuid jäi hiljaks, ära haudu oma emotsioonide keerises, vaid ole otsekohene. Sellisel hetkel tunned ilmselt peamiselt viha ja nii mehele ütlegi.

3. Kasuta õigeid sõnu, et jõuda tema südameni

See, mida sa mehele ütled, omab väga suurt kaalu - teatud sõnad võivad panna teda endasse tõmbuma ja tekitada sinus tunde, et sa jääd temast ilma; teised sõnad toovad teid aga kokku ja sa tunned, et oled tema jaoks kõige tähtsam inimene maailmas. 

Kui hakkad meest kohe süüdistama («Sa jääd alati hiljaks!»), siis see ei anna sinu jaoks soovitud tulemust ja tekitab teie kahe vahel veelgi rohkem pingeid. Aga vaata, kuidas reageerib mees siis, kui sa ei maini teda ja räägid vaid oma tunnetest: «Ma saan väga vihaseks, kui ma pean ootama ja mulle ei meeldi hilinemine.»

Sel viisil mõistab mees, et sa ei karda oma tundeid näidata ja austad teda piisavalt palju ega hakka kohe süüdistama. Kui suhtled mehega niimoodi, siis märkad peagi, et ta reageerib ja vastab sulle hoopis teisiti kui enne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles