Kümme omapärast aastavahetuse traditsiooni

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Erinevates riikides on levinud teatud traditsioonid, mis peaksid uuel aastal tooma palju rõõmu ja õnne. Cosmopolitan.com pani kirja kümme omapärast aastavahetuse traditsiooni, mis on eriti laialt levinud lõunamaistes riikides.

1. Esimene inimene, keda uuel aastal suudled, on sinu uus armastus. Usutakse, et esimene inimene, keda sa uuel aastal suudled, jääb sinule truuks ja armastab sind kuni aasta lõpuni. Seetõttu tuleb hoolikalt valida, keda suudelda.

2. Aastavahetuspeo riietus võiks olla valge. Brasiilias usutakse, et valge kandmine aastavahetusel kutsub ellu rohkem õnne ja rahu. Ent valget kandes tasub olla ettevaatlik, et kleidile punase veini plekke ei satuks.

3. Naised võiksid kanda punaseid või kollaseid aluspükse. Väidetavalt toovad punased aluspüksid kirge ja armastust, kollased aga tõmbavad ligi õnne ja majanduslikku edu. 

4. Aluspüksid võiksid jalas olla pahupidi. Kuid need tuleks uue aasta esimestel minutitel õiget pidi pöörata. Aluspükste pahupidi kandmine kindlustab, et sul on uuel aastal riidekapis suur rõivavalik.

5. 12 viinamarja 12 imelise kuu eest. Lõunamaiste riikide inimesed usuvad, et südaööl tuleb süüa 12 viinamarja – üks iga kuu eest , kuna sel viisil ootab sind ees varakas uus aasta. Igat viinamarja süües tuleks soovida ka üks soov, kuid hoidu hapudest viinamarjadest. Hapu viinamari tähendab, et sind ootab ees vähemalt üks kuu, mis pole nii hea kui ülejäänud.

6. Hirmuta kurjad vaimud müraga eemale. Kurjad vaimud ei salli vali müra, seega mida kärarikkam aastavahetuspidu on, seda tõenäolisemalt hoiavad kurjad vaimud su kodust uuel aastal eemale.

7. Paki asjad ja kõnni ümber kvartali. Seda tasuks teha just neil, kes armastavad reisimist, kuna usutakse, et selline jalutuskäik suurendab uuel aastal reisimisvõimalust.

8. Põleta halvad asjad ära. Kirjuta üles kõik asjad, mis sulle sel aastal ei meeldinud ja põleta see nimekiri ära. Luba endale, et jätad kõik nimekirjas olnud asjad vanasse aastasse ega pea nendega uuel aastal enam tegelema.

9. Uhu probleemid minema. Viska ämbritäis vett aknast välja või võta hoopis klaasitäis vett ja viska vesi üle oma õla. See sümboliseerib vana aasta pisaratest ja probleemidest vabanemist. Aga ole ettevaatlik, et keegi su veega pihta ei saaks.

10. Ära pühi kodus põrandaid. Põrandaid pühkides pühid ära oma uue aasta õnne. Kuid ole mureta, järgmisel hommikul võid ette võtta suurema koristamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles