15 asja, mida ei tasuks uuel aastal enam teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõige imelisem asi uue aasta puhul on ilmselt see, et inimestel on tunne, et nad saavad uuesti alustada, teha asju, mida nad varem pole julgenud teha. Igal aastavahetusel on võimalik oma mõtteid korrastada ja omale lubadusi anda. See, kas lubadused ka täide lähevad, on juba iga inimese enda teha.

Elite Daily pani omalt poolt kirja 15 asja või harjumust, mis tasuks jätta vanasse aastasse. 

1. Lõpeta kõige ja kõigi näitamine teistele. Maailm ei pea teadma igat su sammu, jäta mõned asjad ainult enese teada. Müstika on pigem hea kui halb.

2. Lõpeta enda võrdlemine teistega. Igaüks meist kulutab liiga palju aega enese teistega võrdlemisele, ometi unustame ära, et see, mida me Instagrami või Facebooki vahendusel teistest näeme, on vaid nende elu tipphetk või oluline sündmus, mitte argipäev. 

3. Lõpeta teiste arvamusest hoolimine. Inimesed panevad su tegusid tähele ja kui nad tahavad, võivad sind ka kritiseerida. Sina ei pea seda aga kuulama.

4. Lõpeta ootamine. Kui sa ei riski nüüd ja kohe, siis millal veel? Mõnikord on raske leida õiget hetke, seetõttu oleks mõistlik kohe tegutseda.

5. Lõpeta kahtlemine. Kui sul on mõni idee või mõte, mis vajaks realiseerimist, lõpeta kahtlemine ja vii see ellu. Kui mingi mõte tuleb ikka ja jälle sinu juurde tagasi, siis on selleks kindel põhjus.

6. Ole teiste vastu hea. Me kõik elame siin maailmas üheskoos. Kui sina annad endast parima, siis saad sa ka vastu parimat. Ole teiste vastu hea ja sõbralik. Populaarsus kipub hääbuma, kuid headus jääb alati alles.

7. Lõpeta endale kaasatundmine. Sa ei ole ohver, on aeg iseenda teelt kõrvale astuda. Kui märkad, et sind ümbritseb pidevalt draama, siis on see su enda süü, kuna sa ise lased sel juhtuda. Sa ei saa kunagi teiste tegusid kontrollida, aga sa saad kontrollida seda, kuidas sa teiste tegudele reageerid.

8. Lõpeta iseenda takistamine. Mõtted sinu peas, mis puudutavad sind ja su olukorda, mõjutavad oluliselt su elu. Veendu, et su kõige suurem vaenlane ei eksisteeriks su enda peas.

9. Ära tunne end süüdi. On suur vahe, kas sa oled inimene, kes armastab edasi liikuda või inimene, kes annab pidevalt alla. Mõista, et teatud asjadest kasvad sa elu jooksul välja, see on normaalne. Sa ei pea praegu tahtma samu asju, mida tahtsid aasta või paar tagasi. Elu muutub ja koos eluga muutume ka me ise.

10. Lõpeta uskumine, et raha loob väärtust. Ära ülehinda lühiajalisi boonuseid. Rahuldust pakkuv töö ei pruugi palju sisse tuua. Hinnalise autoga kallim ei garanteeri eluaegset õnne. Vali töö, mis teeks sind õnnelikuks ja annaks kogemusi. Vali suhteid inimeste südame, mitte pangaarve järgi.

11. Ära arva, et sa oled kohustatud midagi tegema. Ära langeta otsuseid selle alusel, mida sa peaksid tegema, vaid selle alusel, mida sa tahad teha. Langeta otsuseid vastavalt sellele, mida sa ise tahad teha. Sina pead ju oma otsustega elama, mitte keegi teine.

12. Ära ütle kogu aeg «jah». Sa ei pea kellelegi selgitama, kui sa ei taha õhtul välja minna, kui sa ei soovi alkoholi tarbida, kui sa tahad üksi kodus olla. Julge tihemini öelda «ei».

13. Ära arva, et kõik on kogu aeg võistlus. Tõelist võimu näitab see, kui palju saad sa tagasi anda (mitte rahalises mõttes). Võimukus on sama hea kui stiilsus: kui sa pead ütlema inimestele, et oled stiilne, siis järelikult sa ei ole.

14. Ära ürita olla teiste moodi. Ole uhke selle üle, kes sa oled, kust sa tuled ja kuhu tahad jõuda.

15. Ära arva, et sa pead juba esimesel katsel edukaks saama. Kõige paremini aitab elus edasi see, kui sa saad üha uuesti proovida ja katsetada ning kogemusi koguda. Ära karda põruda, põrumine viib sind edule tegelikult lähemale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles