Mida tasuks õppida neilt, kes on oma partnerit petnud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui kasvasid üles koos õdede-vendadega, siis ilmselt õppisid nende vigadest, kuidas ei tasuks ema-isa närvi ajada. Mõnda asja on lihtsalt parem õppida läbi teiste vigade – kaasa arvatud petmist ja kõike, mis sellega kaasneb.

Glamour.com pani kirja mõned asjad, mida tasuks õppida neilt sõpradelt-tuttavatelt, kes on kunagi oma kallimat petnud.

1. Harva jäädakse kokku sellega, kellega kallimat peteti. Enamasti petetakse kahel põhjusel: inimesed pole oma eksisteeriva suhtega rahul; armuke pakkus neile midagi, mida nad vajasid või tahtsid. Tegelikult pakuvad armukesed petjatele vaid fantaasiat, mis aja jooksul hääbub.

2. Arvatakse, et kui keegi ei saa kõrvalsuhtest teada, siis ei saa keegi ka haiget. Tegelikult tasuks pidada meeles, et kui sa kedagi petad, siis sa teed kindlasti kellelegi haiget – iseendale. Kõrvalsuhte lõppedes saadakse tavaliselt aru, et kogu varjamine ja kahe kallimaga aja veetmine tegi kõige enam haiget iseenda südamele, eesmärkidele ja moraalile.

3. Petmine pole ainult seksuaalne. Suhted purunevad sageli palju hullematel põhjustel kui seda on füüsiline truudusetus. «Salajane» sõber, kellega jagad oma hirme ja eesmärke võib suhtele palju rohkem liiga teha kui inimene, kellega oled koos vaid seksi nimel.

4. Paljud üritavad end veenda, et kui tegemist pole füüsilise truudusetusega, siis pole see üldse petmine ja nad üritavad end tagasi hoida, et mitte seda ohtlikku piiri ületada. Fakt on aga see, et ühel hetkel nad ületavad selle piiri, kasvõi selleks, et armukest suudelda.

5. Kui sul tekib kiusatus petta, siis on su suhtega midagi tõsiselt korrast ära – ja kui sa lood kõrvalsuhte, siis peaksid tõenäoliselt oma püsisuhte lõpetama. Ent paljude jaoks on hirmutav mõte, et nad peavad tunnistama, et ei suutnud suhet hoida.

6. Naistel, kes petavad, on tavaliselt südames ja elus suur auk, mida saab täita võõra mehe tähelepanu, hoolivus ja komplimendid. Need naised mõistavad tavaliselt, et õnne ei saa leida võõra mehe käte vahelt, vaid õnnelikuks teeb see, kui nad üritavad rahuldada iseenda vajadusi. 

7. Enamik petjaid pole tegelikult halvad inimesed. Suurem osa neist on tavalised inimesed, kes on langetanud halbu otsuseid, kuna nad on olnud halvas olukorras. Enamasti kahetsetakse hiljem kõrvalsuhte loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles