Mida toob 2015 – rohelise kitse aasta?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015
2015 Foto: SCANPIX

Hiina kalendri järgi on 2015. aasta rohelise kitse (lamba) aasta ning 2014. aastal valitsenud sinisest puuhobusest märgatavalt rahulikum, kuid samas ikkagi väljakutseid esitav. Lamba-aasta on see just neis paikades, kus on pikaajalised lambakasvatustraditsioonid.

Rohelise puukitse aasta algab 19. veebruaril 2015 ja kestab kuni 7. veebruarini 2016, kuid selle mõju on tuntav juba 2015. aasta jaanuaris.

Kui hobust iseloomustasid kiirus, visadus ja liikumine, siis kitse puhul tulevad esile ootamatud, eelkõige heaendelised muutused, kuid ka kapriisid ja kangekaelsus. Vajadusel annab kits siiski järele, kombib piire ja otsib selgitusi.

Samas võimaldab kits kõigil, kes vaid soovivad, oma elus uus lehekülg keerata, millegi täiesti uuega tegelema hakata ning läbikukkumist karta ei ole. Kitse (lamba) aasta soosib ettevõtlikkust, millega kaasneb loomingulisus.

Hiina sodiaagis tähistatakse kitse numbriga kaheksa, mis oma põhiolemuselt ja võngetelt on positiivne. Eriti mõjutab kitseaasta isikuid, kelle isiklik aastanumber on kaheksa.

Maailma majanduses ja poliitikas toimub mõningane rahunemine ja stabiliseerumine, kuid teatud hinnaga. Ei saa alahinnata varasemate kokkulepete ja koostöö mõju 2015. aastal sõlmitavatele lepetele.

2015. aastal tuleb tähelepanu pöörata kahele täielikule kuu- ja ühele täielikule päikesevarjutusele ning ühele osalisele päikesevarjutusele, sest need mõjutavad nii Maa kui planeedi kui iga elusolendi energeetikat.

20. märtsil on täielik päikesevarjutus, 4. aprillil täielik kuuvarjutus, 13. septembril osaline päikesevarjutus ning 28. septembril täielik kuuvarjutus.

Just varjutuste ajal toimuvad energeetilised nihked võimaldavad vanast kergemini vabaneda, sest tekib vastupandamatu soov uue kogemise järele. Siiski ei tasuks kõike liiga suure entusiasmi ja hurraaga ette võtta, sest läbimõtlemata plaanid toovad vastavad tulemused.

Alates 2012. aastast on Maal toimunud suured energeetilised muutused, mis on puhastava iseloomuga. Kuigi globaalses plaanis on sõdu ja konflikte juurde tekkinud, on need rajanud teed millelegi uuele, mida ei ole veel selgelt näha ega käega katsuda. Kitseaasta annab võimaluse astuda suur samm edasi ning leida viisid, mis toovad uusi lahendusi ja suuremat korrastatust.

Maa puhastumisprotsess jätkub ning koos sellega on oodata ka looduskataklüsme.

Inimühiskonnas on üha rohkem on näha rikkuste õiglasemalt ümberjaotamist. Märksõnadeks on vooluga kaasa liikumine, uuenduste pooldamine, vaimne areng ja mugavustsoonidest väljumine. 2000. aastate algusest on aina enam pöördutud šamanismi ja vanade idamaade tarkuse suunas ning see süveneb. Seni kehtivasse reaalsusesse hakkavad tulema uued jooned ja arusaamad, mida tehnoloogiast läbi imbunud ühiskond ei suuda veel omaks võtta.

Mis aga puudutab isiklikke suhteid, siis tuleks lähtuda muutuste tegemisel ja uuele tasandile minekul mitte loogikast, vaid südamest ja tingimusteta armastusest. Väga teravalt on esil ausus, erinevuste austamine ning mõtete ja tunnete puhtus.

Scanpix
Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles