27aastane naine selgitab, miks ta otsustas lasta oma rinnad eemaldada

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Instagram/missclairahermet

BBC meelelahutaja Claira Hermet võttis vastu väga raske otsuse lasta mõlemad oma rinnad eemaldada just nagu näitlejanna Angelina Jolie ja tuhanded teisedki naised. Topeltmastektoomia aitab tal ennetada rinnavähki haigestumist.

Vaid 27aastane Hermet kaotas nii oma ema kui õe rinnavähile. Selgus, et ka tema kannab  BRCA 1 geeni, mille tõttu on tal 85 protsendi suurune võimalus jääda rinnavähki, vahendab Huffington Post.

Kuna 15-protsendiline võimalus haigusest pääseda naist ei lohuta, otsustas ta lasta oma rinnad eemaldada ning tegi oma loo avalikuks, et tõsta avalikkuse teadlikkust rinnavähi suhtes.

«Pärast seda, kui otsustasin operatsiooni kasuks, võtsin vastu veel mõned otsused,» rääkis ta. «Ma tahtsin suurt pidu ja ma tahtsin pilte oma rindadest, et hiljem meenutada, millised need olid. Fotosessioon oli väga lõbus - ma sain end üles lüüa ja tundsin end väga seksikalt. Tegin mõned sellised pildid, mida teistegagi jagada ja topless-pildid oma erakogusse. See oli tõeliselt vabastav.»

Oma kogemusest kirjutab naine põhjalikumalt oma blogis, kuid tal on ka Twitteri konto, Instagram ning Youtube’i kanal.  

Elumuutvale operatsioonile läheb Claira juba 15. jaanuaril. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles