Toiduained, mis ei mõju nahale sugugi hästi

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sul tekivad kergesti vistrikud või akne, siis peaksid teatud toiduaineid vältima. Mõnda toiduainet võib vabalt näiteks süüa, kuid kindlasti ei tohiks seda kanda nahale; teist võib jällegi näomaskides kasutada, kuid ei tasuks süüa.

Healthmeup.com pani kirja mõned toiduained, mis ei tee nahale head.

Sidrun

Sidrun on koduste näomaskide levinud koostisosa, aga kui soovid, et su nahk oleks hele ja särav, siis võiks seda pigem vältida. Sidrun sisaldab palju hapet ja võib nahka ärritada, põhjustada punetust, kuivust ja vistrikke. Kõige hullem on see, kui sidrun põhjustab päikeseallergiat, mille tulemusel tekib nahalööve, millega tuleks kindlasti arsti poole pöörduda. Kuigi sidrunit võib söökide-jookide sees tarbida muretult, tasuks vältida selle näole sattumist.

Foto: SCANPIX

Kookosõli

Kookosõli mõjub juustele imeliselt, kuid nahast võiks seda eemale hoida. Kookosõli on väga rasvane ning võib nahapoore ummistada. See võib lausa tekitada inetuid vistrikke. Kuna kookosõli on ideaalne niisutaja, võib seda kasutada igal pool mujal kehal, ent nägu võiks vältida.

Foto: SCANPIX

Piimatooted

Piim, vahukoor ja jogurt on head näomaski koostisosad, kui neid õigesti kasutada. Aga kui soovid, et su näonahk oleks laitmatult puhas, väldi piimatoodete kasutamist näomaskides. Ameerikas tehtud uuringud on näidanud, et piim võib vistrikke lausa hullemaks muuta. Piima asemel võiks tarbida kookospiima, mandlipiima või riisipiima. Kui kardad, et su keha ei saa piisavalt kaltsiumit, tarbi spinatit, milles on rohkem kaltsiumi kui piimas ja ohtralt vitamiine.

Foto: SCANPIX

Soja

Kui sul tekivad vistrikud lõuajoonele, siis võib asi olla soja tarbimises. Sojas leidub ühendeid, mis muudavad hormoonide tasakaalu. Sellest tulenevalt võivad tekkida vistrikud suu juurde ja lõuajoonele. Veatu näonaha nimel tasuks vältida toiduaineid, milles on soja.

Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles