Mida tasuks teada lahutatud naiste kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised on veendunud, et nende endised abikaasad ja ka teised inimesed ei tea lahutatud naiste kohta üpris mitmeid olulisi asju. Võib-olla on asi selles, et nad pole ise huvi tundnud; võib-olla on asi hoopis selles, et lahutatud naised pole ise enda kohta teatud olulisi asju avaldanud.

Huff Post pani kirja viis asja, mida tasuks lahutatud naistest teada.

1. Nad teavad, et nad tegid oma abielus vigu ja nad ei soovi neid korrata

Esimene viga võis olla see, et partneri valik polnud kõige parem. Kuid olulisemad ja sageli esinevad vead on näiteks sõnad, mis jäid ütlemata; teod, mis jäid tegemata – sellised asjad mõjuvad abielule laastavalt. Isegi kui naine on abielus kohutava mehega ja 99 protsenti probleemidest on mehe süü, siis peab naine tunnistama, et vähemalt 1 protsent probleemidest on tema tekitatud. Kui eks on teinud suhtele liiga, ei tähenda veel, et naine arvaks, et tema on süüst täielikult prii. Lahutatud naised soovivad õppida, muutuda ja kasvada. Nad teavad, et ei suuda olla ideaalsed, aga nad tahavad uutes suhetes näidata enda parimaid külgi.

2. Nad on ettevaatlikud, kuid mitte küünilised, kibestunud või meestevastased

Oleks rumal astuda uude suhtesse kandes silmaklappe või ignoreerida ilmselgeid ohumärke, aga lahutatud naised ei otsi ettekäändeid armastuse vältimiseks. Nad pole loobunud unistusest, et kunagi saavad nemadki oma õnneliku lõpu, end nad teavad nüüd paremini kui enne, et õnneliku lõpu nimel tuleb lõputult vaeva näha. Nad teavad, et õnnelikku suhet saab luua vaid kahekesi koos ja nad otsivad oma ellu mehi, kel oleks nendega sarnased eesmärgid ning väldivad neid, kes otsivad midagi muud.

3. Nad ei süüdista teisi mehi valus, mida eks neile põhjustas

Kui naise ellu tuleb uus mees, siis ta mõjub naisele kui värske lehekülg raamatus. Uus mees ei pea korvama eelmiste meeste vigu, ta ei pea midagi «parandama» ega mehi õigustama. Kui naisel on selline suhtumine, et keegi peab veel talle tehtu eest maksma, siis pole ta haavad veel paranenud või ta ei pruugi tahtagi lahutusest üle saada. Igatahes pole ta veel uueks suhteks valmis, seega mees peaks edasi liikuma. Mees ei pea olema kellegi peksupoiss.

4. Läbikukkunud, katkine, luhtunud – nende sõnadega iseloomustatakse tihti nurjunud abielu ja sageli ka lahutatud partnereid

Isegi, kui naine teab, et ta andis endast parima, teevad need sõnad palju haiget. Lahutatud naised tahavad, et kõik teaksid: nad ei ole allaandjad. Nende abielud ei lõppenud seetõttu, et nad ei suutnud raskustest üle saada. Abielud purunevad miljonil muul põhjusel ja inimesed peaksid teadma, et kuigi naine võib olla lahutuse üle elanud, suhtub ta püsisuhetesse tõsiselt. 

5. Nii palju, kui on erinevad abielusuhteid, on ka erinevaid lahutatud suhteid

On väga võimalik, et ekspartner jääb naise ellu veel pikaks ajaks pärast lahutust, eriti juhul, kui neil on ühiseid lapsi. See ei tähenda, et naised loodaksid veel oma eksiga uuesti suhteid soojendada. Ja kui peaks juhtuma, et naine kutsub uut meest oma eksi nimega, siis on tegemist kõigest inimliku eksimusega, mitte märk sellest, et ta tahaks kangesti eksiga koos olla. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles