Teaduslikult tõestatud meetod, kuidas vabaneda kõhurasvast

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas soovid inetust kõhurasvast vabaneda? Hiljuti Harvadi ülikoolis läbi viidud uuring näitas, et kõige kiiremini aitab kõhurasvast vabaneda raskustega treenimine. 

Mida vanemaks me saame, seda väiksemaks muutub lihasmass ja kasvama hakkab rasva kogus kehas. Eriti silmatorkav võib see olla naiste vöökohas, kuna östrogeeni tase langeb (östrogeen mõjutab seda, kuidas on kehas rasv jaotatud), kirjutab Shape.com.

Harvardi ülikooli teadlased jälgisid üle 12 aasta kestnud uuringu käigus mehi, kel oli vanust üle 40. Selgus, et need mehed, kes treenisid iga päev vähemalt 20 minutit raskustega, vabanesid kõhurasvast kiiremini või neil ei tekkinud seda nii kergesti kui meestel, kes tegid pigem kardiotrenni. 

Uuringu autorid ütlesid, et kuigi antud uuringus ei vaadeldud naisi, on muutused naiste puhul ilmselt samasugused kui meestel. Pärast raskustega treenimist jätkab keha kalorite põletamist kuni 48 tundi, kuid kardiotrenni puhul sellist asja ei toimu. 

Selle uuringu tulemused on kasulikud esiteks selleks, et raskustega treenimine aitab oma keha vormi ajada, kuid lisaks ka selleks, et liigne kõhurasv soodustab kõrgvererõhutõve teket. Kui soovid olla heas vormis ja terve, tasuks proovida tõstesporti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles