Kolm moodust, kuidas oma nägu saledamaks muuta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Võib-olla sulle tundub peeglisse vaadates, et kogu nägu on ümaramaks läinud. Võib-olla oled kaalust alla võtnud, aga lõua all on endiselt inetu lotike. Kuidas sellest vabaneda?

Dr Stephen S. Park selgitas, et kui inimene võtab kaalus juurde või alla, siis tegelikult rasvarakkude hulk ei kasva ega lange. Rakud lihtsalt kas muutuvad suuremaks või tõmbuvad kokku ja osadel inimestel on teatud kohtades rohkem rasvarakke kui teistel, kirjutab Women's Health Magazine.

Kui rääkida konkreetselt näopiirkonnast, siis näo võib ümaramaks muuta ka näoehitus. Kuigi oma geene või luude paiknemist ei saa muuta, saame oma toitumise või aktiivse eluviisiga muuta rasvarakkude käitumist. Järgnevalt on välja toodud mõned nipid, kuidas oma nägu saledamaks muuta ja lõualotist vabaneda.

1. Kas keha hoiab vedelikke kinni?

«Ümarama näoga inimestel on reeglina probleeme kas alkoholi, suhkru või soola liigtarbimisega,» selgitas dr Sue Decotiis ja lisas, et need kõik kolm asja võivad panna keha vedelikke kinni hoidma. Vähenda alkoholi, suhkru ja soola tarbimist ning joo rohkem vett, siis ilmselt märkad, et su nägu muutub saledamaks. Keha võib vedelikke rohkem kinni hoida ka siis, kui sul on vedelikupuudus, seega muuda vee tarbimine regulaarseks tegevuseks.

2. Kas sa oled mõne toiduaine suhtes tundlik?

Dr Decotiis ütles, et sageli võib lõualott olla neil, kel on allergiaid või kes on mõne toiduaine suhtes tundlikumad. Paistetused viitavad sageli sellele, et su seedeelundkonnaga pole kõik korras. Selgita välja, kas peaksid mõnda toiduainet vältima.

3. Kas su hormoonide tase võib olla tõusnud?

Kui täheldad, et su nägu kipub «paiste minema» kuupuhastuse paiku, siis peaksid ehk günekoloogiga rääkima oma hormoonidest. Vahetult enne kuupuhastuse algust tõuseb kehas progesterooni tase, mis põhjustab enamikke PMSi sümptomeid, kaasa arvatud ka näo paistetust. Kui sul esineb ka kuumalaineid ja kuupuhastus pole kuigi regulaarne, võib tegemist olla menopausieelse perioodiga. Arvad, et menopaus on vaid vanemate naiste probleem? Arva uuesti! Osadel naistel võib menopausieelne periood alguse saada juba kolmekümnendate eluaastate keskel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles