Omapärane dieet: tarbi võid ja võta kaalust alla

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hollywoodi staaride seas kogub populaarsust uus trendidieet, mis lubab tarbida nii palju orgaanilist võid, kui inimene ise soovib, ainuke tingimus on see, et või tuleb lisada kohvile.

Kuigi see ei kõla eriti isuäratavalt, on võiga kohv juba paljude kuulsuste südame võitnud. Näiteks nooruke näitlejanna Shailene Woodley on selle dieedi fänn, kirjutab Marie Claire.

Võiga kohvi joomise dieedi nimeks on Bulletproof Diet ehk kuulikindel dieet, mille looja on ameeriklane Dave Asprey. Asprey kaotas 45 kilogrammi järgides dieeti, mis koosnes 50-80 protsenti rasvast, 5-30 protsenti süsivesikutest ja 10-30 protsenti valkudest. Asprey leidis selle mõtte Himaalaja mägedes matkates, kus kohalikud ravisid teda teega, mis sisaldas võid.

Kuigi paljudes riikides on kombes lisada kohvile võid, otsis Asprey võimalust, kuidas muuta võiga kohvi joomine ameeriklastele omasemaks. Dieet seisneb selles, et inimene tarbib võiga kohvi (mis väidetavalt vähendab söögiisu), hoidub puuviljadest, peab aeg-ajalt paastu, vähendab töödeldud toitude tarbimist ja suhtub rangelt täisteraviljatoodetesse (pruun riis paha, valge riis hea). Lisaks kaalu langetamisele aitab see dieet end vaimselt puhastada, annab energiat ja peaks isegi vähendama vähkhaiguste riski.

Need on suured lubadused võttes arvesse, et see dieet lubab tarbida võid, olgugi, et eelistada tuleks orgaanilist võid. Marie Claire pöördus toitumiseksperdi Stephanie Middlebergi poole, et välja uurida, kas sellisest dieedist võib tõesti kasu olla.

«Orgaanilises võis on palju konjugeeritud linoolhapet, mis aitab vähendada kõhurasva, vähendab vähkhaiguste riski ja soodustab lihaskasvu,» selgitas Middleberg. «Oluline on tarbida just orgaanilist võid, mis mõjub tervisele hästi. Tähtis on jälgida ka toiduportsjonite suurust. Küllastunud rasvad pole enam meie vaenlased, kuid piiramatus koguses pole mõistlik ühtegi toiduainet tarbida.»

Middleberg ütles, et temale isiklikult ei meeldi antud dieedi puhul asjaolu, et see keskendub peamisele ühele toidugrupile ja sisaldab väga vähe süsivesikuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles