Igapäevased tegevused, mis mõjutavad rindade välimust

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ükski naine ei taha seda ilmselt kuulda, kuid see, et rinnad aja jooksul oma esialgse kauni ja pringi välimuse kaotavad, on vältimatu. Lapse saamine, imetamine ja vanemaks saamine mõjutavad kõik kollageeni elastsust, mistõttu vajuvad rinnad vanemaks saades alla ja kaotavad oma pringi välimuse.

Rindade vajumine võib olla tingitud ka geenidest. Kui su ema rinnad on tunduvalt teistsugused võrreldes sellega, millised ta rinnad olid 15-20 aastat tagasi, siis võid arvestada, et sama juhtub ka sinu rindadega, kirjutab Women's Health Magazine.

Paljud ei tea sedagi, et teatud igapäevased tegevused võivad mõjutada rindade välimust, kuigi esialgu ei pruugi üldse arvata, et mõni tegevus on rindadega seotud. Järgnevalt on välja toodud mõned levinud tegevused, mis muudavad rindade välimust.

  • Ekstreemsed dieedid

Kui su kehakaal muutub 2,5-5 kilogrammi võrra, siis see ilmselt ei muuda rindade välimust, aga kui erinevad ekstreemsed dieedid muudavad kehakaalu pidevalt umbes 15 kilogrammi võrra, siis muutuvad ka rinnad. Iga kord, kui võtad kaalust alla või juurde, muutub rinnakude lõdvemaks.

  • Suitsetamine

Suitsetamine on kahjulik kogu kehale, ka rindadele. Ka vähene suitsetamine muudab nahka nõrgemaks ja vanemaks, kuna nahas väheneb verevarustus. See muudab ka rindade välimust.

  • Päikesekaitsekreemi unustamine

Suvel tuleb rannas olles kindlasti kanda päikesekaitsekreemi ka rindadele, kuna UV-kiired võivad kahjustada nahka ja põhjustada kortse. Rindade puhul võivad UV-kiired mõjutada kollageeni ja kahjustada rindadel olevat õrna nahka.

  • Vale rinnahoidja kandmine

Üks peamisi põhjuseid, miks rinnad rippu vajuvad, on see, et rinnahoidja ei paku neile piisavalt tuge. Mida rohkem rinnad päeva jooksul ringi «põrkuvad», seda suurema pinge all on rindadel olev nahk ja kollageen. Astu pesupoest läbi ja lase müüjal end korralikult mõõta ning soeta rinnahoidja, mis sobib sinu kehatüübiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles