«Nuga neeru» – grillimeister Ivari Padari fantaasia

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa grillivõistluste fantaasiavooru võidutööd.
Võrumaa grillivõistluste fantaasiavooru võidutööd. Foto: Eesti Grilliliit

Läinud reedel selgusid Võrumaa parimad grillimeistrid, ühe parema fantaasiaroa «Nuga neeru» valmistas Eesti eurosaadiku Ivari Padari juhitud võistkond «Liha ja rahu maailma rahvastele».

Padari juhitud võistkonna fantaasiaroa põhikomponent oli grillitud sea neer, mille juurde serveeriti Brüsseli kapsast grillitud ja hakitud kukeseene dipikastmega. Joogiks pakuti neeruroa kõrvale kohalikku, Lõuna-Eestis Pruuli-Kaska talus toodetud viinamarjaveini.

«Liha ja rahu maailma rahvastele» jagas fantaasiavooru esikohta Reola Gaasi võistkonnaga, kelle toit tundus nime järgi hoopis rahulikum: «Suve magus maitse».

Võistkonna kapten Andres Rostin selgitas, et grilliti täidetud õuna ja virsikut. Õuna täidis oli valmistatud segust, mille koostiseks olid pähklid, rosinad, muscovado suhkur, või, kaneel ja rumm. Kaunistuseks oli lisatud mustikaid. Virsikute täidisena kasutati lisaks ka martsipani.

Kokku võisteldi Võrumaa grillimise meistrivõistlustel kahes voorus – lisaks fantaasiaroale tuli võistkondadel grillida maitsestamata searibi. Ribivooru parima tulemuse sai samuti Reola Gaasi võistkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles