Apelsini-toorjuustukook

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apelsini-toorjuustukook
Apelsini-toorjuustukook Foto: Ragne Värk

Ragne Värk pakub välja ühe põneva, kuid lihtsa koogiretsepti. Head isu!

Apelsini-toorjuustukook

  • 60 g võid
  • 500 g toasooja köögitoorjuustu
  • 100 g suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl riivitud apelsini koort
  • 3 apelsini
  • 250 g pärmi- lehttainast (sügavkülmutatud)
  • 50 g mandlilaaste

Sulata või. Vahusta saumikseriga toorjuust, suhkur ja sulatatud või. Lisa üks muna ja vahusta veel minutijagu. Lisa riivitud apelsinikoor. Koori apelsinid ning fileeri need (et valge kest külge ei jääks).

Rulli sulatatud pärmi-lehttainas pisut õhemaks. Määri vormi (23 x 23 cm) põhi ja ääred võiga. Aseta tainas vormi põhja ja kergelt ka äärtele. Aseta vormi pool toorjuustusegust, laota peale apelsinitükid, selle peale raputa mandlilaastud ning siis kata ülejäänud toorjuustuseguga. Küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 40 minutit ja seejärel veel umbes 10 minutit ahju ülaosas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles