Rängast õnnetusest taastunud Eesti kaunitar säras Hiinas toimunud iludusvõistlusel

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Iluduskuninganna 2014 Maarja-Liis Reilson esindas Eestit Miss Model of the World valimistel Hiinas ja jõudis 70 kandidaadi hulgast esimese kolmekümne hulka. Teda pärjati ka Miss Model of Best Talent tiitliga. 

Eesti Iluduskuninganna korraldaja Tiina Jantson kuulus võistluse rahvusvahelisse žüriisse. 

23-aastane Maarja-Liis töötab igapäevaselt büroojuhina mobiilirakenduse firmas Taxify ja õpib Tartu Ülikoolis matemaatikat. 

Miks läksid õppima matemaatikat?

Ma leian, et matemaatika aitab luua tugevat iseloomu ning arendab argumenteerimis- ja mõtlemisvõimet ning lõppkokkuvõttes on kasulik ükskõik millises eluvaldkonnas. 

Kuidas sai sinust Eesti Iluduskuninganna 2014?

Gümnaasiumi ajal pärjati mind Kesklinna Kaunitar 2008 tiitliga ja samal konkursil sain ka publiku lemmiku tiitli. Siis küll ei osanud arvata, et kunagi suurest missivõistlusest osa võtan. Aga elu teeb ise vastavad sammud, et sind just suunata sinna, kuhu oled määratud sattuma.

Foto: Tiina Jantson

Käesolev aasta on olnud minu jaoks täis elumuutvaid sündmusi. Elasin üle väga raske õnnetuse - mulle sõitis ülekäigurajal otsa auto. Selle tagajärjel said paljud peas asetsevad luud kannatada ning mulle tehti aju- ja silmaoperatsioon. See, et saan pärast sellist õnnetust elada täisväärtuslikku elu, on suur ime. Veel suuremaks imeks pean seda, et mul oli võimalus osaleda Eesti Iluduskuninganna valimistel. Pärast õnnetusest taastumist oli mul vaja endale tõestada, et olen mitte ainult sama inimene, kes enne, vaid isegi igati parem. Võtsin ühendust Eesti Iluduskuninganna korraldaja Tiina Jantsoniga ja avaldasin soovi võistlusel osaleda. Endalegi üllatuseks õnnestus mul see võistlus võita! See tiitel on äärmiselt meeldiv tunnustus ja kindlasti annab mulle juurde enesekindlust ja julgust tulevikuks. 

Mis järgnes võidule ?

Pärast võitu andis Tiina Jantson mulle võimaluse sõita Eestit esindama Miss Model of the World maailmavõistlusele. 

Nüüd olen võistlustelt tagasi ja võin öelda, et see oli suurepärane kogemus. Kolm nädalat veetsin kultuuriliselt huvitaval maal koos kaunitaridega kogu maailmast. Kõik me olime erineva kultuurilise tausta ja kindlasti ka erinevate ootustega. Saan siiralt öelda, et mind tegi võimalus esindada Eestit iludusvõistlustel tänulikumaks, sest mõistan, et taastumine sellest õnnetusest oli elu poolt mulle väga suureks kingituseks. Minu silmis omab ilu nüüd kindlasti palju laiemat tähendust, kui vaid see, mida on näha esmapilgul. 

Foto: Tiina Jantson

Hiinas võistluse tipphetkeks oli minu jaoks talendivõistluse parimaks valimine ja laulmine finaalis ligi 10 000 inimesele (televisiooni vahendusel miljonitele) oma suure lemmiku Bruno Marsi lugu "It Will Rain". Nii sain ma võimaluse jagada oma hinge, südant ja talenti kõigiga ning just see omab minu jaoks unustamatut tähendust. 

Eestis 24 aastat missivõistluste korraldamisega tegelnud Tiina Jantson jagas oma muljeid Miss Model of the World võistluselt.

Miss Model of the World võistlus toimus sellel aastal juba 26. korda ja mina olen sel võistlusel olnud Eesti rahvuslikuks direktoriks juba 20 aastat. See on selles mõttes huvitav võistlus, et mõeldud küll modellidele, aga tingimusega, et nad peavad olema ka klassikaliselt ilusad. Tihtipeale on modelli juures kõige olulisem pikkus ja huvitav tüpaaž, mis inspireerib üht või teist moekunstnikku oma loomingut just selle modelli seljas näitama. Miss Modelli puhul on väga tähtsateks kriteeriumiteks ilu, pikkus, ideaalne keha ja professionaalne catwalk. Just nende kriteeriumite alusel meie rahvusvaheline ilužürii valiski välja 70 kandidaadi hulgast need 30 parimat, kes võistlesid Miss Model of the World tiitlile. Üheksa kandidaati, kelle pikkus jäi alla 173 sentimeetrit, pidid lahkuma juba pärast esimest vahevõistlust. 

Esikolmik kujunes poliitiliselt väga huvitavaks. Võitis Miss USA, teise koha sai Miss Ukraina ja kolmanda koha Miss Venemaa. Esimese kahe suhtes olime žüriis küll algusest peale kindlad, et just nemad on peapretendendid kõrgeimatele tiitlitele. 

Eesti esindaja Maarja-Liis Reilson esines väga hästi ja jäi kõigile silma ning teda kiideti korduvalt. Ka see oli suur tunnustus, et väga pingelise talendivõistluse võitjaks kuulutati just Maarja-Liis ja tal oli võimalus demonstreerida oma kaunist lauluhäält miljonitele televaatajatele.

Mis hakkab meie ilumaastikul toimuma järgmisel aastal?

Sellel aastal esinesid minu tüdrukud väga hästi järgmistel maailmavõistlustel - Eleriin Sild osales Miss All Nations võistlusel, Hanna Britt Lümat esidas Eestit Princess of the World võistlusel Slovakkias, Sandra Ude oli meie esindajaks Miss Globe võistlusel Albaanias ja Maarja-Liis Reilson Miss Model of the World võistlusel Hiinas.

Edasi tuleb veel mitu suurt maailmavõistlust, kuhu valin kandidaadi Eestit esindama oma võistluste võitjate hulgast.

Foto: Tiina Jantson

Huvi iludusvõistluste vastu maailmas on endiselt suur ja väga loodan, et ka meil Eestis hakatakse selle vastu jälle rohkem huvi tundma. Alates uuest aastast algab mul ettevalmistus Eesti Iluduskuninganna 2015 ja Missis Estonia valimisteks. Eesti Iluduskuninganna võistluse alla käivad ka Eesti Miss Modell, Eesti Miss Bikiini ja Eesti Miss Globe. Missis Estonia valimistel osalejad peavad olema kas abielus või emad ning vanuses vähemalt 25 aastat ja enam. Siiani kõige vanem osalenu on aastate jooksul olnud üle 50-aastane. Kõik soovijad võivad minuga ühendust võtta Facebooki kaudu Eesti Iludus- ja Talendivõistlused lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles