Riisipuding mustikavahu ja mustikakattega

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riisipuding mustikavahu ja mustikakattega.
Riisipuding mustikavahu ja mustikakattega. Foto: Jüri Seljamaa

Tulihingeline magusakunstnik Sandra Sentjurin esitleb oma teist kokaraamatut «Magusakunst». Sealt pärineb ka siinne riisipudingu retsept. Head isu!

Riisipuding mustikavahu ja mustikakattega

Vaja läheb:

Riisipuding:

1,5 dl vett

1 dl riisi

0,5 dl piima

1 spl vanillsuhkrut

2 dl vahukoort

3,5 spl tuhksuhkrut

Mustikavaht:

200 g metsmustikaid

2 dl vahukoort

2 spl tuhksuhkrut

3 želatiinilehte

200 g toorjuustu

2 munavalget

½ laimimahla

Kate:

100 g metsmustikaid

1 spl suhkrut

2 želatiinilehte

½ laimi mahla

  • Riisipudingu jaoks kuumuta potis vesi ja riis, lisa piim ja vanillsuhkur. Keeda madalal kuumusel 30 minutit, sega aeg-ajalt, et riis põhja ei kõrbeks. Jäta 15 minutiks kaane alla seisma. Lase täielikult jahtuda ning aseta paariks tunniks külmkappi. Vahusta koor suhkruga ja lisa riisi hulka.
  • Mustikavahu valmistamiseks pane želatiinilehed külma vette paisuma. Püreesta mustikad. Vahusta koor suhkruga, sega hulka toorjuust, laimimahl ja mustikapüree. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sulata väheses kuumas vees. Sega želatiin kreemi hulka. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega viimasena õrnalt kreemi sisse.
  • Täida 4 ümmarguse vormi või pokaali põhjad riisipudinguga, suru pudingupind ühtlaseks. Vala peale kiht mustikavahtu ning lase 3–4 tundi külmikus taheneda.
  • Katte jaoks püreesta mustikad ning pane želatiinilehed külma vette paisuma. Kuumuta potis püree suhkru ja laimimahlaga, sega hulka kuivaks pigistatud želatiinilehed ning lase maha jahtuda. Pane õrnalt lusikaga iga vormi/pokaali peale õhuke kiht mustikatarretist ning lase sel külmakapis paar tundi taheneda.
  • Serveerimisel kummuta magustoidud vormidest välja või serveeri otse pokaalist.

Kõik huvilised on oodatud raamatu «Magusakunst» esitlusele 17. detsembril kell 18:00 Solarise Apollo raamatupoodi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles