Kolm huvitavat fakti huulte kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Huuled võivad puudutada joogiklaasi, naeratada ja – hea vedamise korral – suudelda. Meil kõigil on huuled, aga paljud meist ei tea huulte kohta huvitavaid fakte.

1. Huuled koosnevad kahest asjast: lihasest ja õhukesest nahast. Dermatoloog Amy Wechsler ütles, et huuled on päikese suhtes kõige tundlikum osa kehal, kuna huulte nahk on kõige õhem, kirjutab Allure. Naised, kes armastavad huuleläiget kanda, peaksid teadma, et huuleläige muudab huuled UV-kiirte suhtes veelgi tundlikumaks, seega ei tasuks kuuma ilmaga huuleläiget kanda, eelistada võiks hoopis niisutavat hügieenilist huulepulka. 

2. Huuled ei higista ja huultele ei saa tekkida vistrikke. Huultel pole higi- ega rasunäärmeid. Seetõttu võivad huuled kergesti lõheneda või ärrituda ka näiteks sülje peale, kuna neil pole kaitset ja niiskust pakkuvat higikihti. Kuna huuled ei saa end ise niisutada, võiks kasutada niisutavad huulepalsamit või hügieenilist huulepulka. 

3. Nibudel ja huultel on palju tihedamalt närviotsakesi kui ülejäänud kehal. Seetõttu on nii nibud kui huuled äärmiselt tundlikud ja erogeensed. Muide, huultel olev nahk on samasugune kui privaatpiirkonnas olev nahk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles