Kuidas juukseid õigesti pesta?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas tõesti on võimalik juukseid valesti pesta? Tuleb välja, et on küll. Need, kes teavad, kuidas juukseid õigesti pesta, võivad kinnitada, et see annab tõepoolest paremaid tulemusi ja vähendab lahtiste juuksekarvade ringihõljumist. 

Järgnevalt on samm-sammult toodud õpetus, kuidas peaks juukseid pesema, kirjutab Allure.com.

Vaata, kui palju šampooni sa kasutad. Nüüd jaga see kogus kaheks, sest sa peaksid kasutama vaid poole sellest kogusest. «Šampoon eemaldab juustelt mustuse ja rasu ning seejärel hakkab vähendama juuste niiskust ja lipiidide hulka, mistõttu muutuvad juuksed kuivaks ja lähevad kergesti katki,» selgitas juuksur Nathaniel Hawkins. Juustele mõjuvad suhteliselt leebelt šampoonid, mis on niisutavad ja kaitsevad juuksevärvi.

Ära masseeri šampooni innukalt. Masseerimine kahjustab juuste õhukest väliskihti, muudab juuksed kahuseks, tõmbab juuksekarvu peanahast lahti ja ajab juukseid sassi. Hõõru šampooni käte vahel, masseeri juuksejuuri õrnalt sõrmeotstega ja silu ülejäänud šampoon juuksesalkudesse.

Loputa, kuid ära kasuta veel palsamit. Pigista juustest õrnal üleliigne vesi välja, kuna vesi võib palsamit lahjendada ega lase juustel imada endasse niisutavaid koostisosi.

Nüüd kasuta palsamit. Kasuta niisutavat või juuksevärvi kaitsvat palsamit (eriti hästi niisutavad palsamid, milles on avokaadot või viinamarjaseemneõli). Kanna palsamit kiharatele julgelt pikkade ja sujuvate liigutustega. Lase palsamil kaks minutit mõjuda enne juuste loputamist. 

Vesi ja selles olev kloor ning mineraalid tuhmistavad juuksevärvi. Ka kuum vesi muudab juuksevärvi tuhmimaks. Juukseid võiks loputada pigem jaheda veega, et juuksevärv püsiks värskemana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles