Kas petmine on pärilik?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tuleb välja, et petjatel võib olla usutav põhjus, miks nad on kõrvalsuhtes olnud: nimelt võib petmine olla pärilik. Nii meestel kui naistel esineb rohkem kõrvalsuhteid, kui ka nende vanematel ja vanavanematel on olnud afääre.

Queenslandi ülikooli ja mitme teise kõrge haridusasutuse teadlased viisid läbi uuringu, milles analüüsiti geenide rolli kõrvalsuhete tekkimisel, kirjutab Telegraph.co.uk. Dr Brendan Zietsch, kes oli üks uuringu autoritest, ütles, et nende uuringu järgi võib väita, et geenid mõjutavad seda, kui tõenäoliselt soovib inimene seksida kellegi võõraga. 

Dr Zietsch lisas, et kuna geenid mõjutavad üldiselt inimeste käitumist, siis on raske välja tuua üht konkreetset geeni, mis mõjutaks soovi partnerit petta. Ent tema sõnul täheldasid nad oma uuringu käigus, et naistel on üks taoline geen olemas. Dr Zietsch ütles, et seda avastust tuleb täpsemalt uurida enne, kui hakata põhjapanevaid järeldusi tegema, samuti lisas ta, et kuigi naistel täheldati petmist mõjutava geeni olemasolu, mõjutavad geenid ka seda, kas mehed soovivad kõrvalsuhteid luua või mitte.

Teadlased pole kunagi päris täpselt mõistnud, miks mehed ja naised üldse ihkavad kõrvalsuhteid. Meeste puhul võib üheks põhjuseks olla see, et kui mehel on rohkem partnereid, siis suureneb ka võimalus järglasi saada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles