7 toitu, mis aitavad «söögipohmakat» leevendada

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ei oska piiri pidada, on järgmisel päeval raske.
Kui ei oska piiri pidada, on järgmisel päeval raske. Foto: SCANPIX

Kohe on algamas jõulukuu ja ees on palju pidustusi, kus on oht söögiga liiale minna. Kui see pole sage komme, pole muretsemiseks põhjust. Ülesöömisele järgneval päeval saab rasket olekut mõne nõksuga kergendada.

Foto: SCANPIX

Söö banaani

Banaani on väga kerge seedida ja see ei sunni kõhtu liigselt tööle. Banaani tasub süüa eriti seetõttu, et selles on palju kaaliumi, mis toetab seedesüsteemi tööd. Kiudained aitavad omakorda kõhulahtisust taltsutada, teab Huff Post.

Foto: SCANPIX

Joo apelsinimahla

Mõnikord tekivad seedehäired sellest, et maos napib happeid. Abi võib saada apelsinimahla naturaalsetest hapetest. Siin tuleb aga tähele panna, et kui eesmärgiks on magu rahustada, tuleks juua apelsinimahla enne söögikorda ja süües tuleb vältida süsivesikuid. Süsivesikute ja apelsinimahla koostoimel võib tekkida veelgi rohkem puhitusi ja ebamugavustunnet.

Foto: SCANPIX

Veidi vürtsi

Söögiorgiale järgneval päeval ei pruugi olla vürtsika toidu isu, kuigi see võib aidata seedimist rahustada. Kui sa muud ei soovi, siis lisa toidule köömneid, mis aitavad paremini toitu seedida.

Foto: Wikipedia.org

Väldi soola

Soola tõttu hoiab keha vett kinni, mistõttu oleks targem pärast suurt söömist vältida kartulikrõpse ja igasugu teisi soolaseid suupisteid. Kui tahad midagi krõbistada, söö näiteks mandleid või soolamata plaksumaisi.

Foto: SCANPIX

Natuke riisi

Valge riis on üsna maitsetu ja selles on vähe kiudaineid, nii et keha ei pea selle seedimiseks palju vaeva nägema. Tundlikule maole mõjuvad leebelt ka teised lihtsad toidud nagu näiteks röstsai ja keedukartul, mis imavad niiskust ja aitavad kõhulahtisust taltsutada.

Foto: SCANPIX

Natuke õunaäädikat

Kibe õunasiidriäädikas võib leevendada kõhukrampe ja kiirendada toidu seedimist. Vala tassi vee sisse supilusikatäis õunasiidriäädikat ja supilusikatäis mett, sega ning joo kohe.

Foto: SCANPIX

Piparmünditee

Piparmünditee aitab pärast suurt söömapidu leevendada puhitusi, kõhuvalu ja isegi iiveldust. Piparmünt rahustab magu ja aitab kaasa sapi tootmisele, mida on vaja rasva seedimiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles