11 asja, millele edukad inimesed ei mõtle

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Edukad ja võimsad inimesed alustavad ning lõpetavad oma päeva mõtetega, mis looks neile kõige paremaid võimalusi.

Huff Post pani kirja 11 asja, millele edukad inimesed aga iialgi ei mõtle.

1. «Kuidas ma saaksin selle kellegi teise süüks ajada?»

Edukad inimesed ei mõtle sellele, kuidas teised põruvad või kuidas teisi enda ebaedus süüdistada, vaid loovad omale elu, mis oleks täis uusi võimalusi.

2. «Ma olen õnnelik, siis kui üks või teine asi juhtub.»

Oled kunagi täheldanud, et su mõtted liiguvad sel viisil? Tavaliselt arvame, et oleme õnnelikud, kui mõni suurem projekt saab läbi, kui leiame oma unelmate töö või kui saame puhata. Edukad inimesed teavad, et suurte eesmärkide elluviimine ei muuda nende elu kohe paremaks. Nad ei seosta õnne eesmärkidega, vaid mõtlevad pigem nii: «Olen praegu õnnelik, sest…». Nad teavad, et iga päev on uus võimalus suhelda, jagada ja avastada.

3. «Ma ei saa vihaseks, ma maksan kätte.»

Edukad inimesed ei mõtle kättemaksule, kuna nad teavad, et see ei too endaga midagi head kaasa. Teised inimesed võivad nende tuju vahel muserdada, aga nad ei mõtle pidevalt sellele, kuidas nad saaksid teistele haiget teha.

4. «Ma lihtsalt olen selline.»

Kui inimene on veendunud, et ta pole võimeline end muutma, kuna teda on nii kasvatatud, tingimused on sellised või kuna ta on minevikus teinud teatud vigu, siis see on kõige kiirem viis põhja vajumiseks. Edukad inimesed ütlevad endale, et nad on enesekindlad, hoolivad, julged ning nad usuvad sellesse, isegi kui see ei pruugi nüüd ja kohe 100 protsenti tõde olla.

5. «Ma ei eksi kunagi.»

Edukad inimesed teadvustavad endale, et pole tähtis olla kõige targem inimene ruumis. Kui kunagi võis see avaldada muljet, siis praegu käib see teistele vaid närvidele. Tänu Google’ile ja nutitelefonidele, on iga inimese taskus tohutu teadmiste pagas. Edukad inimesed on alati valmis õppima ja julgevad tunnistada, et nad ei tea kõike.

6. «Miks mina?»

Edukad inimesed mõtlevad vähem endale ja rohkem teistele. Nad mõtlevad sellele, kuidas teisi aidata, et kõik saaksid oma elu paremaks muuta.

7. «Ma pole loominguline.»

Edukad inimesed ei tee oma loomingulisust maha. Nad usuvad, et loomingulisus on see, kui suudad kaks asja kokku viia ning nemad teevad seda kogu aeg.

8. «Ma pole piisavalt hea.»

See mõte on hävitav. Sellised mõtted võivad meid tabada siis, kui me ei saa soovitud ametikõrgendust, kui meie ettevõttel ei lähe hästi või kui suhtes esineb probleeme. Edukad inimesed ei mõtle aga nii, nad pigem kinnitavad endale, et nad on paremad kui hea. Nad teavad, et hea enesetunde jaoks ei pea pidevalt midagi saavutama.

9. «Ma ei taha probleeme tekitada.»

Edukad inimesed ei ole rahul paigalseisuga. Nad mõtlevad pidevalt, kuidas saaks asju paremaks muuta. Nad ei seisa selle eest, mis on masside meelest populaarne, vaid nad tahavad luua asju, mis oleksid teistmoodi. Nad küsivad pidevalt: «Aga miks mitte?»

10. «Ma eeldan, et nemad teevad seda ka siis, kui mina ei tee.»

Edukad inimesed ei ole silmakirjalikud. Nad ei palu teistel teha asju, mida nad ise ei teeks. See annab neile ainulaadse tugevuse inimeste juhtimisel.

11. «Mul pole selle jaoks aega.»

Edukad inimesed ei keskendu vaid ühele asjale. Nad keskenduvad elu muutmisele, mitte aja juhtimisele ja nad teavad, et perekond, tervis ja sõbrad on tähtsamad kui kõik muu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles