4 vürtsi, mis on külmal ajal sinu köögis asendamatud

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui väljas puhub kõle tuul või sajab pehmet lund, siis tekib tahtmine oma maitsemeeli kuidagi hellitada. Pakkuda neile midagi rikkalikku, maitsekat ja midagi, mis teeks seest soojaks.

Glamour pani kirja mõned vürtsid, mida võiks külmal ajal toitudele ja jookidele lisada.

Kaneel

Kaneel sobib kenasti näiteks piimakohvi peale või koos suhkruga röstsaiale puistamiseks. Kaneelpulgad sobivad potti koos glögiga ja loomulikult on kaneel hea maitseaine erinevate küpsetiste jaoks.

Kaneel. (Foto: Scanpix)
Kaneel. (Foto: Scanpix) Foto: SCANPIX

Nelk

Nelgi soe ja aromaatne maitse sobib kookidesse ja piparkookidesse, samuti on nelk hea maitseaine tšillikastme, oasupi või erinevate stir-fry roogades. Kasuta alati terveid nelke, mitte nelgipulbrit. Nelke võib vajutada näiteks apelsini või greibi sisse, lasta sel natuke kuivada ja siis saab seda kasutada kodule aroomi andmiseks.

Nelk. (Foto: Scanpix)
Nelk. (Foto: Scanpix) Foto: SCANPIX

Muskaatpähkel

Muskaatpähkli tummine ja pähkline maitse sobib külmal perioodil paljude toitudega. Näiteks toob muskaatpähkel paremini esile kõrvitsa maitse. Lisa muskaatpähklit kõrvitsapüreesupile või kõrvitsaga juustukoogile. Muskaatpähkel aitab hästi ka kõhuprobleemide puhul.

Muskaatpähkel. (Foto: Scanpix)
Muskaatpähkel. (Foto: Scanpix) Foto: SCANPIX

Kardemon

Kardemon on veidike tugevama maitsega kui teised vürtsid, seega kui sa pole seda enne proovinud, lisa kardemoni söögile hästi natuke. Kardemon mõjub hästi seedeprobleemide või kõrvetiste puhul. Kardemoni võib lisada kohvipurule või puistata seda valmiskohvi peale. Kardemon sobib kenasti kookide ja saiakeste sisse.

Kardemon. (Foto: Scanpix)
Kardemon. (Foto: Scanpix) Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles