Seitse ohumärki, et teie tülid lähevad üle piiri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ilmselt oled kuulnud, et mõni armusuhe võib ühel hetkel muutuda mürgiseks, mis tavaliselt ennustab suhte lõppu. Ohumärkidena tasuks jälgida näiteks seda, kuidas te tülitsete.

Kui teie suhtes esinevaid tülisid iseloomustab üks või enam järgnevalt nimetatud ohumärkidest, siis lähevad teie tülid üle piiri ja peagi võib teid ees oodata lahkuminek, kirjutab psühholoogiaportaal Psychology Today.

1. Sageli jõuate vaidlemisega teemadeni, mis polnud üldse vaidluse algusega seotud.

2. Te ei mäleta, miks te üldse vaidlema hakkasite.

3. Kasutad kallima kohta negatiivse tähendusega sõnu (laiskvorst, isekas, näägutaja jne).

4. Sulle tundub, et sa ei suuda partnerile selgeks teha, mida sa tunned.

5. Ütled talle asju, mida hiljem kahetsed.

6. Vabandab partneri ees, kui ütlesid talle midagi õelat, kuigi tegelikult ei mõtle sa vabandust tõsiselt, sest arvad, et pole eksinud.

7. Kasutad partnerile viidates sõnu «alati», «mitte kunagi» või «peaks».

Pidage meeles, et empaatiavõime aitab suhtes mürgisust vähendada. Empaatia on kui emotsionaalne liim, mis hoiab suhteid koos. Kui suudad olla empaatiline ilma punktiarvestust pidamata, siis aitab see suhte välja tuua mürgisest rutiinist ja parandab kahtlemata teie omavahelist suhtlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles