Muffinid kookoskreemiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Kreemi või glasuuriga kaunistatud nägusad muffinid sobivad ideaalselt pühadelauda kaunistama. Neid sümpaatseid koogikesi on lihtne ka ise valmistada, kasutades selleks  võimalikult tervislikke koostisaineid, kirjutab ajakiri Sensa.

Muffinid kookoskreemiga

12 muffinit

Tainas:

  • 1 1/4 tassi speltapüülijahu
  • 1 1/2 tl küpsetuspulbrit
  • 1/4 tl soola
  • 1/4 tl vanillipulbrit
  • 1/2 tassi kookosjahu
  • 1/4 tassi kookosrasva
  • 1 tass kookospiima
  • 1/2 tassi pruuni riisisiirupit

Kreem:

  • 3/4 tassi kookospiima
  • 1/2 tassi pruuni riisisiirupit
  • 2 sl kartulitärklist
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tass kookosjahu
  • 2 sl kookoshelbeid või veidi kookosjahu (kaunistuseks)

Sega kuivained kausis kokku. Kui kookosrasv on tahke, aseta purk kuuma vette ja lase rasval sulada. Seejärel sega omavahel ka vedelad koostisained ja lisa need kuivainesegule. Sega kogu tainas tasapisi ühtlaseks massiks.

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Vooderda muffinipann pabervormidega ja vala iga vormike tainast pooltäis. Kui tainast jääb üle, jaga see võrdselt kõigi vormide vahel. Küpseta umbes 15 minutit, kuni muffinid on helepruunid ja kenasti kerkinud. Võta koogikesed pannilt ja jäta jahtuma.

Valmista kreem. Lahusta külmas vees kartulitärklis. Kuumuta piim ja siirup ning lisa sool ja kookosjahu. Lase segul keema tõusta ja lisa seejärel vees lahustatud paksendaja, sega kreemi kiirelt keskmisel kuumusel hoides, kuni segu on saavutanud soovitud tiheduse.

Lase kreemil jahtuda ja tõsta lusikatäis igale muffinile. Kaunista kookoshelveste või kookosjahuga. Kui soovid magusamat suutäit, võid igale koogikesele enne serveerimist veel veidi siirupit piserdada.

Veel teisigi muffiniretsepte leiad detsembrinumbri Sensast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles