Milliseid tegevusi vältida, kui soovid oma maniküüri hoida?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui soovid, et maniküür peaks võimalikult kaua vastu, tuleks teatud tegevusi vältida. Kui oled maniküürile raha kulutanud või näed ise vaeva, et küüned kauniks teha, siis tahad ju võimalikult kaua nende ilu nautida.

Naisteportaal Allwomenstalk pani kirja tegevused, mida tuleks vältida, kui soovid oma maniküüri hoida.

Vannitoa küürimine

Vannituba pestes ja küürides võid kindel olla, et see jätab su küüntele oma jälje. Vannitoa puhastamiseks mõeldud toodetes on palju kemikaale ja küürimine on tegevus, mis viib küüneotstelt laki. Selleks, et maniküüri säästa, pese vannituba enne küünte korda tegemist puhtaks.

Küüned kui abivahendid

Küünte abil on võimalik näiteks teatud asju avada või kokku kleepunud asju teineteisest lahutada, ent pärast seda pead ka oma maniküüri värskendama. Mõnikord võib olla keeruline vastu panna kiusatusele mitte küünte abil asju avada, kuid maniküüri säästmise nimel võiksid seda siiski teha.

Nõude pesemine

Maniküürile mõjub halvasti see, kui küüned on pidevalt vees. Nõudepesu mõjub küüntele eriti karmilt, sest need on seebivees, mis muudab küünelaki nõrgemaks ja võib juhtuda, et lakk koorub küüntelt maha. Eelista pigem nõudepesumasinat. Kui pead nõusid käsitsi pesema, kanna alati kummikindaid.

Juukselakk

Ka juukselakk võib maniküüri mõjutada. Kui küüntele läheb suurem kogus juukselakki, võib juhtuda, et lakk koorub küüntelt maha. Ilmselt on selles süüdi juukselakis sisalduv alkohol. Hoida juukseid soengut tehes kammi abil paigal ja ürita vältida juukselaki sattumist küüntele.

Küünte närimine

Küünte närimine on kõige kiirem viis ilusa maniküüri rikkumiseks. Seda harjumust võib olla raske murda, aga see pole võimatu. Kui miski muu ei motiveeri sind, pea meeles, et närimata küüntel püsib maniküür kauem kaunina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles