Milline meik sobib kontorisse?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kara Manos peab populaarset blogi nimega Politics of Pretty, mis on suunatud karjäärinaistele. Manos jagab edukatele naistele nõu, kuidas teha meiki, mis sobiks kontorisse ja jätaks neist kauni mulje. Business Insider jagab Kara Manose meiginippe.

Arvate, et see pole oluline, millist meiki tööl kannate? Arvake uuesti. Meik on sama oluline kui riietus või jalanõud. Uuringud on tõestanud, et (mõõdukas) meik mõjutab oluliselt ka seda, millise mulje sa teistele jätad. Siin on mõned nõuanded, millist meiki võiks tööl kanda.

Silmad

Tume lauvärv võib vajada päeva jooksul korduvalt värskendamist ja see võib kontoris olla liiga silmatorkav. Kui sul on hele nahk, kasuta näiteks šampanjatooni säravat lauvärvi. Kui sul on veidike tumedam nahatoon, eelista pronksikarva lauvärve.

Ripsmetušiga ei tasuks üle pingutada. Alusta võimalikult silmalau lähedalt ja tõmba ripsmetušiga kuni ripsmete otsteni välja. Vaata, et ripsmed ei jääks tükki ja oleksid kenasti eraldatud.

Ka peitepulga võimeid ei tasuks alahinnata. Peitepulga abil saab muuta nahatooni ühtlasemaks ja hajutada silmade all olevaid tumedaid rõngaid mahedamaks.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Nägu

Meigialuskreemi ei ole tarvis kasutada, tavaliselt piisab jumestuskreemist või BB-kreemist. Aga kui soovid, et su nägu oleks kindlalt kaetud, kanna enne jumestuskreemi nahale meigialuskreemi, see niisutab nahka ja muudab jume ühtlasemaks.

Põsepuna abil saab anda põskedele veidike jumet. Kanna põsepuna näole tehes number kolme kujulisi liigutusi – alusta umbes oimukohtadelt, tupsuta põsepuna põskedele ja liigu seejärel lõualuuni. Hajuta põsepuna kindlasti ka kaelale, et nägu poleks võrreldes kaelaga liiga tume või jumekas.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Huuled

Huulepulgatoon pole oluline, kuid samas võib see välimuse täiuslikuks muuta. Kui sulle ei meeldi huulepulka kasutada, tupsuta huultele vähemalt veidike läbipaistvat huulepalsamit. Huultele võib värvi anda ka heleroosa või beeži huulepulgaga, mis on huultelt vaevu aimatav.  

Ka punased huuled pole enam mõeldud vaid romantiliste õhtusöökide ajaks, punast huulepulka võib vabalt kanda ka kontoris, kuid sellega ei tohi üle pingutada. Kui valid punase huulepulga, siis peaks silmameik olema hele ja pigem neutraalne. Huulepulka võiks huultele kanda huulepintsli abil, alustada tuleks ülahuule keskelt ja kanda siis värvi pintsliga huulte nurkade poole.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles