Viis suurimat viga, mida kondoomi kasutades tehakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui tahad end kaitsta soovimatu raseduse ja suguhaiguste eest, siis tasuks teada, kuidas tuleks kondoomi õigesti kasutada. Kondoomi kasutamise juures võivad mitmed asjad valesti minna ja sa ei pruugi sellest ise arugi saada.

Turvaline seks on tõhus siis, kui sa teed kõike õigesti. Women's Health Magazine pani kirja viis suurimat viga, mida paljud inimesed kondoomi kasutades teevad.

  • Mees kannab kondoome oma taskus

Kui märkad, et mees võtab kondoomi välja oma rahakotist või püksitaskust, siis võib-olla oleks mõistlikum ise kondoomi kaasas kanda. Taskutes ja rahakotis võib olla temperatuur kondoomi hoidmiseks liiga kõrge, samuti võib kondoom kokku puutuda teiste asjadega, mis võivad kondoomi kahjustada või katki teha. Eksperdid soovitavad ka naistel kondoome kaasas kanda ja hoida neid käekotis pisikeses lukuga sahtlis või leida spetsiaalne kotike või ümbris, mille sees saad hoida kondoome.

  • Kondoomi peale pannes ei jää tippu piisavalt ruumi

Kui kondoom on peenise peal, siis peab selle tipus olema lisaruumi seemnevedeliku jaoks, vastasel juhul võib kondoom lekkida. Kui paned kondoomi peale, pigista kondoomi tippu kahe näpu vahel, et tippu ei jääks õhumulli.

  • Kasutate vales suuruses kondoome

Üldiselt sobivad tavalised kondoomid enamikule meestest, kuid osade meeste peenised on kas liiga väikesed või liiga suured ja normaalne kondoom ei pruugi peenisele ideaalselt sobida. Samuti võib juhtuda selline asi, et mees üritab naisele muljet avaldada ja tõmbab taskust välja XL-suuruses kondoomid, kuigi need on tema peenise jaoks liiga suured. Õiges suuruses kondoomid leiab katsetamise teel. Jälgige, et kondoom poleks liiga lõdvalt ega nii pingul, et mehel oleks ebamugav.

  • Kasutate kondoomi liiga hilja

Mõned inimesed arvavad, et vahekorda on turvaline alustada ilma kondoomita, peaasi, et kondoom saab peale enne mehe suurt lõppu. Kuid see meetod ei aita vältida rasedust või suguhaiguste levikut. Hiljuti läbi viidud uuringust selgus, et vaid 59 protsenti inimestest kasutab kondoomi õigesti, ülejäänud panevad kondoomi liiga hilja peale või võtavad liiga varakult maha. Kui soovid end kaitsta, kanna kondoomi vahekorra algusest kuni lõpuni.

  • Te ei kontrolli kondoomi aegumiskuupäeva

Kui sa siiani ei teadnud, siis ka kondoomid võivad pahaks minna. Ära eelda ka seda, et tead täpselt oma kondoomide aegumiskuupäeva, sest iga tootja kondoomidel on erinev säilivusaeg. Libestiga kondoomid aeguvad kiiremini, seega ära eelda, et sinu taskus olevad kondoomid on veel kõlblikud, isegi kui sa alles hiljuti soetasid need. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles