Imeline tooraine: just selle kana muna säilib suisa pool aastat! (1)

Maitsemeel.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmakuulsa kokandusvõistluse Bocuse d'Or finaaliks valmistuv Eesti meeskond presenteeris toorainet: toidud tuleb valmistada pärlkanast.
Maailmakuulsa kokandusvõistluse Bocuse d'Or finaaliks valmistuv Eesti meeskond presenteeris toorainet: toidud tuleb valmistada pärlkanast. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Poemunade tavaline säilivusaeg külmkapis on umbes kolm nädalat, kuid on üks kana, kelle munaga võib julgelt pool aastat hiljem toitu valmistada.

Häälekalt sädistav pärlkana võib omanikku alguses ehmatada, ent tegemist on igati kasuliku kodulinnuga. Aias nakitseb kauni sulestikuga lind putukaid, vabastades selle näiteks puukidest, tema liha on metslinnule sarnaselt tume, ent väga õrn ning muna säilib pool aastat. 

Pärlkanade kasvataja Tiina Mardisoo on rääkinud kogemustest kauni sulestkuga lindudega, kelle päritolu ulatub Aafrika mandrile: nood on küll lärmakad, ent ei siblivat ega rüüstavat aeda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles