Mida teha, et nahk ei muutuks talvel liiga kuivaks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Temperatuuri langedes ja niiskuse vähenedes kipub nahk kogu kehal muutuma kuivaks. Seetõttu on oluline talvel oma nahahooldusrežiimi muuta.

Huff Post Style pani kirja mõned nipid, kuidas vältida talvel seda, et nahk ei muutuks liiga kuivaks.

1. Niisuta, niisuta, niisuta. Niisutamine peaks alati kuuluma nahahooldusrežiimi, ent talvel muutub see eriti tähtsaks. Vali selline niisutav kreem, mis on loodud sinu nahatüübile ja kanna seda nahale paar minutit pärast pesemas käimist.

2. Muretse omale õhuniisutaja. See võtab küll ruumi ja pole ilmselt esimene asi, mida sa jõuludeks tahaksid, kuid see muudab õhu siseruumides niiskemaks ja see mõjub nahale hästi.

3. Vaseliinist on alati abi. Jalad on kuivad? Kasuta vaseliini. Küünarnukid ja põlved on kuivad? Kasuta vaseliini. Vaseliin on talvel naha parimaks sõbraks.

4. Hoia käekreemi kotis või lauasahtlis. Kas käed on nii kuivad, et nahk on paarist kohast juba katki lõhenenud? Kasuta kindlasti regulaarselt käekreemi, hoia seda oma kotis või lauasahtlis, et leiaksid kreemi kiiresti üles.

5. Ära pese end ülikuuma veega. Talvel võib tekkida kiusatus pesta end ülikuuma veega, et sooja saada, kuid kuum vesi kuivatab nahka. Kuum vesi eemaldab nahast loomulikku rasu ja mida rohkem rasu on nahast eemaldatud, seda kuivem on nahk.

6. Eemalda lahtiseid nahatükke huultelt hambaharja abil. Kuivad huuled on inetud ja ebamugavad, seega eemalda lahtised nahatükid hambaharjaga harjates.

7. Ära unusta hügieenilist huulepulka. Kui lahtised nahatükid on huultelt eemaldatud, kasuta hügieenilist huulepulka, mis teeb huuled pehmeks ja mõnusaks.

8. Ära raseeri jalgu kuigi tihti. Karvased jalad on paremad kui kuivad, pealegi kannad talvel ju enamasti pükse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles