Miks lähevad paljud enne jõule lahku?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled suhtes, sinu arvates on teil kõik hästi. Käid rõõmsalt jõulukinke valimas, kuid vahetult enne jõululaua taha istumist ütleb mees sulle: «Me peame rääkima.»

Teadlased on kindlaks teinud, et detsember on kõige populaarsem aeg armusuhte lõpetamiseks. Miks otsustavad mõned inimesed enne jõule ja aastavahetust suhte lõpetada? Marie Claire pani kirja mõned võimalikud põhjused.

  • Ta on seda niigi kaua edasi lükanud

Teie suhe on juba mõnda aega hapu olnud ja üks teist on tükk aega mõelnud suhte lõpetamisele, kuid pole leidnud selleks õiget hetke. Pühade ajal pöörame oma mõtetele ja tunnetele rohkem tähelepanu, seega võib juhtuda, et otsustame ka armusuhtest loobuda.

  • Ta ei taha tutvustada sind oma vanematele

Oled üritanud rääkida mehega jõuludest ja arutada, kas peaksite minema tema pere juurde või veetma pühad hoopis sinu perega. Võib-olla pole mees veel kordagi mõelnud sellele, et peaks sind oma vanematele tutvustama, kuid nüüd on see järsku päevakorras. Vanematega kohtumine muudab suhte väga reaalseks. Üks asi on kellegagi paar kuud väljas käia, aga kui  tutvustad teda juba oma isale, siis võib isa veel aastaid hiljem uurida «kuidas elab see tüdruk, kellega ma kunagi ammu kohtusin?» Selle asemel, et jätta sind maha pärast seda, kui on sind oma vanematele tutvustanud, teeb ta kiire otsuse ja lõpetab suhte enne pühi.

  • Ta ei taha sulle kinki osta

See on üpris isekas põhjus suhte lõpetamiseks: ta ei taha kulutada raha või näha vaeva, et sulle jõulukink leida. Hea mees, selline, kes tahab olla koos naisega, mõtleb juba mitu kuud varem, mida võiks naisele kingiks soetada. Mees, kes on juba mõnda aega mõelnud lahkuminekule, taipab ühel hetkel, et jõulukink tähendab väljaminekut ja see mõte talle ei sobi. Veelgi enam, ta ei taha, et see kink tekitaks sinus mingeid valesid lootusi.

  • Ta tahab, et uus aasta tuleks koos uue naisega

Ära imesta, kui mees mõtleb aastavahetusele ja uulele aastale, kuid ei kujuta ette, et sa oleksid tema kõrval. Võib-olla on ta juba tükk aega mõelnud, et tahaks uueks aastaks enda kõrvale uut naist, kuid pole julgenud veel midagi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles