Nõuandeid meestele: kuidas valida kihlasõrmust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Detsember on aasta kõige populaarsem aeg, mil teha kallimale abieluettepanek. Kui sinul on plaanis kallima kätt paluda, kuid sa pole kindel, kuidas sõrmust valida, siis siin on mõned nõuanded.

1. Tee märkamatuid vihjeid

Küsitlused on näidanud, et umbes 60 protsenti meestest uurib enne abieluettepaneku tegemist kallimalt, millist sõrmust naine tahaks. Ürita sinagi välja selgitada, kas naine armastab hõbe- või kuldehteid või millist vääriskivi tahaks naine oma sõrmusel näha. Ära unusta ka sõrmuse kuju: üle 50 protsendi naistest on öelnud, et kuju on kihlasõrmuse juures kõige tähtsam. Kui sa ei oska seda teemat jutuks võtta nii, et naine ei saaks aru, mis sul plaanis on, vaata tema juba olemasolevaid ehteid.

2. Kui kallim kannab sõrmuseid

Naistel on tavaliselt üks või mitu sõrmust, ta ei pruugi neid kanda, kuid ilmselt on need kuskil ehtekarbis olemas. Kui ta aga kannab sõrmuseid, jälgi neid sõrmuseid, mis on naise kihlasõrmuse sõrmes - täpselt sellises suuruses sõrmuse peaksid sa talle ostma. Kui võimalik, võta see sõrmus endaga poodi kaasa, et müüja saaks seda mõõta ja selle eeskujul sulle sobivaid sõrmuseid pakkuda.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

3. Mida teha, kui kallim märkab sõrmuse puudumist?

Kui su kallim kannab regulaarselt oma sõrmuseid ja paneks ilmselt tähele, kui üks neist oleks puudu, siis joonista sõrmuse suurus paberile või vajuta näiteks plastiliini sisse.

4. Kui kallim ei kanna sõrmuseid

Uuri kallima sõbrannadelt või emalt, kas nemad teavad tema sõrme suurust. Kunagi ei tea, millist infot keegi oskab sulle jagada. Kui kallim on raske unega, mõõda tema sõrme magamise ajal näiteks paelajupi abil ja saadki teada, kui suurt sõrmust on tarvis. 

Kui kõik muud plaanid lähevad luhta, võid kallimale teha abieluettepaneku ilma sõrmuseta ja siis minna koos temaga sõrmust valima. Siis võid kindel olla, et naine saab sõrmuse, mis talle tõesti meeldib. See pole küll kuigi suur üllatus, kuid vähemalt ei pea ta mõtlema sõrmuse vahetamise peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles