Mõnus magustoit: lihtne marjapavlova

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illusteeriv.
Pilt on illusteeriv. Foto: SCANPIX

Pavlova on magustoit, mis tekitab igas sööjas erilise tunde. Seda rikkalikku magustoitu on lihtne valmistada ja kõige keerulisema osa – besee – võib juba eelmisel õhtul valmis küpsetada.

Kuigi Pavlova koogi peale võib panna erinevaid marju, tasakaalustavad vahukoore ja besee magusat maitset kõige paremini hapud marjad – puista Pavlova üle näiteks kirssidega (ilma kivideta) või sõstardega, soovi korral võid aga kasutada meelepäraseid marju (maasikaid, vaarikaid vms).

Oluline märkus: Pavlova tuleks «kokku panna» vahetult enne serveerimist, muidu võib besee hakata sulama.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Marjapavlova

Kuuele

Besee:

  • 4 munavalget
  • 250 grammi peensuhkrut

Kate:

  • 250 milliliitrit vahukoort
  • 400 grammi erinevaid marju

Kuumuta ahi 150 kraadini. Tee pliiatsiga küpsetuspaberile umbes praetaldriku suurune ring. Pane küpsetuspaber ahjuplaadile (pliiatsiga tehtud ring peaks jääma allapoole).

Vahusta munavalgeid, kuni tekivad kõvad tipukesed, lisa supilusika kaupa peensuhkur. Lõpuks peab munavalgevaht olema läikiv ja paks.

Kasuta lusikat või spaatlit ja tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile, aja see laiali nii, et see täidaks pliiatsiga tehtud ringi. Munavalgevahu ääred võiksid olla keskkohast veidike kõrgemad. Küpseta seda ahjus 1-1,5 tundi, seejärel keera kuumus kinni ja lase beseel ahjus täielikult jahtuda. Seda etappi ei tohi vahele jätta, muidu muutub besee nätskeks.

Vahetult enne serveerimist vahusta vahukoor ja jaota see võrdselt beseele. Vahukoore peale aseta marjad. Kui kasutad konserveeritud marju, tuleks need eelnevalt kurnata.

Nõuanne: munad peaksid olema toatemperatuuril ja munavalges ei tohiks olla üldse munakollast. Kauss, milles munavalgeid vahustad, peaks olema laitmatult puhas, muidu ei teki munavalgest kõvasid tipukesi. Kindlasti kasuta peensuhkrut, mitte jämedamat suhkrut.

Naudi!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles