Kuidas pikendada sukkpükste eluiga?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naise päeva võib vabalt ära rikkuda see, kui sukkpüksid lähevad nähtava koha pealt katki. Aga lisaks sellele, et võiks vältida näiteks puidust pinkidel istumist ja käekotis peaks kaasas kandma läbipaistvat küünelakki, et augud suuremaks ei muutuks, mida saaks veel teha, et sukkpükse tervena hoida?

Tuleb välja, et aukude vältimiseks on mitu head nippi. Selle asemel, et kulutada raha kallitele sukkpükstele, mis peaksid kauem vastu pidama, tasuks teada, kuidas oma praeguste sukkpükste seisukorda säilitada, kirjutab Refinery29.

1. Eelistada võiks matte sukkpükse ja kindlasti peaks jälgima seda, kui paksud on sukkpüksid. Mida kõrgem on sukkpükste pakil olev number (ühikuks on denid), seda tõenäolisemalt püsivad sukkpüksid tervetena. 

2. Selleks, et sukkpüksid ei läheks kingade sees katki (tead küll, kuidas mõnikord kingi jalast võttes võid märgata, et suure varba juurde on tekkinud märkimisväärne auk), võiks soetada sukkpüksid, mis on varbaosa juurest veidike paksemad. Teine variant on see, et tõmbad jalga spetsiaalsed sokid, mis jäävad kingaääre varju ja kaitsevad sukkpükse. Sokid peaksid olema võimalikult õhukesed, sest muidu need lihtsalt ei mahu kinga sisse. Muide, sukkpükse valides tuleks arvesse võtta ka oma pikkust ja kehakaalu, sest ka need mõjutavad seda, millises suuruses sukkpükse osta ja kui kaua need vastu peavad.

3. Sälgulised sõrmeküüned ja sukkpüksid ei sobi kindlasti kokku. Tee oma küüned enne korda ja alles siis hakka sukkpükse jalga tõmbama või neid sättima. 

4. Kui tavalisi pükse võib jalga tõmmata ka püsti seistes, siis sukkpükse võiks jalga panna istudes, alustades korralikult varba otstest ja liikudes aegamini mööda jalga ülespoole. Mõned naised koguni kreemitavad jalgu enne sukkpükste jalga tõmbamist, sel viisil liiguvad sukkpüksid libedamalt mööda jalga.

5. Oluline on ka see, kuidas sa sukkpükse pesed. Sukkpükse võiks pesta käsitsi ja panna need seejärel pesunöörile kuivama (ära kasuta pesukuivatit). Kui sulle ei meeldi pesu käsitsi pesta, pista sukkpüksid pesukotti ja seejärel masinasse. Pesukott võiks olla võimalikult väikeste aukudega, sest sukkpüksid võivad sealt muidu pesemise käigus välja lipsata. Tähelepanu: ära pane sukkpükse rinnahoidjaga samasse pesukotti!

6. See on ilmselt üks veidramaid nippe, mida sa kunagi kuuled, aga paljud naised kinnitavad, et see tõesti toimib: kui oled ostnud uued sukkpüksid, tee need kraani all märjaks, vääna suurem osa veest välja ja pista sukkpüksid kilekotti ning seejärel üheks ööks jääkappi. Kui võtad need hommikul jääkapist välja, lase neil toatemperatuurini sulada enne, kui tõmbad sukkpüksid jalga. Seda tasuks teha vaid enne esimest kandmist ja sukkpüksid peavad kauem vastu. 

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles