Naine nõuab vastust: miks mehed petavad?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Perefoorumis käib tuline arutelu selle üle, miks on nii palju mehi, kes ei suuda oma naisele truuks jääda. «Kas eksisteerib üldse sellist nähtust? Mulle hakkab tunduma, et see on vaid müüt, et mehed suudavad truud olla,» kirjutab teema algataja.

Ehk tõesti suhte alguses, või juhuse puudusest, see neil ka õnnestub. Aga muidu tundub, et mitte?

Üha enam märkan oma tuttavate seas, kus tegemist pealtnäha väga korralike perede ja inimestega, et mehed petavad oma naisi. Isegi sellised mehed, kellest seda esmapilgul kuidagi ei arvaks.

Mõni naine ei teagi, mõni teeb näo, et ei tea ja mõned suhted purunevad sel põhjusel. Igatahes tundub, et petmise probleeme on pea igal paaril olnud.

Aga miks on see nii? Kas näen asju liiga mustades värvides või ongi see reaalsus?

Tundub, et petmine on paratamatus. Kõik teevad seda. Või siiski õnnestub seda ka vältida, aga mis hinnaga. Kaaslase järgi luurates ja teda iga hetk jälgides? Kui selleks avaneb võimalus, siis vist tõesti kõik mehed petaksid oma naist.

Ma ei saa sellest aru. Minu jaoks tähendab huvi kellegi teise vastu, et suhtes on midagi valesti. Ja austusest teise (ja ka enda) vastu lihtsalt lõpetaksin selle suhte, mitte ei petaks. Inimene pole ju loom, et ei suudaks kirele vastu olla või loogiliselt mõelda, millised tagajärjed ta käitumisel on. Petmine pole ju väärt, et hävitada midagi pikaaegset ja head? Pole väärt, et teha haiget lähedasele armastatud inimesele ja astuda oma põhimõtete või lubaduste vastu?

Kas tõesti nii paljudel pole eneseväärikust ja tahtejõudu või näevad mõned inimesed lihtsalt asju teisiti?

Loe aja mõtle kaasa Perefoorumis!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles