Halvad harjumused, mille tõttu sa pidevalt hilined

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isekas. Hoolimatu. Vastutustundetu. Kui sul on kombeks pidevalt hilineda, võivad teised kasutada su iseloomustamiseks just selliseid sõnu. Sage hilinemine ütleb sinu kohta nii mõndagi ja võib teistele vale mulje jätta.

Kui soovid oma aega paremini planeerida ja teiste usaldust tagasi võita, ürita vältida järgnevaid halbu harjumusi, kirjutab MSN.

1. Loodad alati parimat. Kahel tööpäeva hommikul viiest kulub bussiga tööle minekuks 20 minutit, kuid kolmel hommikul kulub selleks kuni 40 minutit. Ürita igal hommikul arvestada pigem 40 minutiga.

2. Sulle ei meeldi oodata. Kui jõuad kohtumisele liiga varakult kohale, tundub teiste järgi ootamine sinu jaoks ajaraiskamisena. Selle asemel oleksid võinud kodus end sättida või midagi süüa. Lepi nende olukordadega. Teised peavad sinu järgi pidevalt ootama, mõnikord harva on rollid vahetunud, ära lase sel end muserdada.

3. Enne kodust lahkumist on vaja sul veel teha üht asja. Kui pead jõudma bussile, mis väljub 8.30, siis 8.29 pole mõtet hakata enam nõusid pesema.

4. Loodad, et telefon võidab sulle aega. Ära arva, et kui saadad sõbrale või kolleegile sõnumi «Jään 5 minutit hiljaks», siis see vabandab su hilinemist.

5. Sa ei jälgi oma kalendrit. Ära lase kohtumistel ja koosolekutel end üllatada. Jälgi oma kalendrit ja vaata iga tööpäeva lõpus üle, mis sind järgmisel päeval ees ootab. 

6. Ootad, et mõni kriisiolukord motiveeriks sind. Kiired tähtajad ja ootamatud olukorrad sunnivad sind tegutsema. Aga kui ootad pidevalt, et adrenaliin sind tegutsema ajendaks, siis ei planeeri sa oma tegemisi eriti pikalt ette. 

7. Su päevakava on liiga tihe. Suhtu realistlikult sellesse, mida ja millal sa suudad teha. Ära karda «ei» öelda. Parem on mitte võtta omale liiga palju kohustusi, kui teistele pettumust valmistada, sest oled midagi lubanud, kuid ei suutnud seda lubadust ellu viia.

8. Lükkad hommikul ärkamist edasi. Kui sul on kombeks hilineda, siis ära lükka ärkamist edasi. Õige hommik saab alguse juba eelmisel õhtul. Selleks, et paremini välja puhata, mine õigel ajal voodisse, et saaksid korralikult magada ja hommikune ärkamine oleks kergem.

9. Lubad endale liiga paljusid asju. Alkohol rikub ööund ja muudab meid hommikul loiuks. Kui saad tööpäeva õhtul sõbrannaga kokku, jäta pigem veiniklaas puutumata, see võib su järgmise hommiku rikkuda.

10. Väldid tõelist probleemi. Kui su töölemineku aeg kattub hommikuse tipptunniga, teavita sellest oma ülemust. Kui sulle meeldib pigem õhtuti tööd teha, räägi ülemusega ja küsi, kas võiksid hommikul hiljem alustada ning õhtul kauem kontoris olla. Kui sul on mõni tervisemure, mis hoiab sind õhtuti pikalt üleval, konsulteeri arstiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles