Kolm nippi, kuidas tööl kaalust alla võtta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaalu langetades keskendume peamiselt sellele, mis toimub meie köögis, kuid ka kontoril on oluline roll. See, kuidas me kontoris toitume, võib aidata kaalulangusele kaasa või nurjata meie senised pingutused.

Tegelikult tuleks kaalu jälgides töökohale isegi rohkem tähelepanu pöörata kui kodule, sest suurem osa meist veedab rohkem aega töö juures. Selleks, et ka töö juures kaalu langetada või saavutatud kehakaalu hoida, võta järgmised nipid omaks, soovitab Women's Health Magazine.

Ürita vältida stressi

Kuigi võid oma tööd armastada, võib ette tulla väga stressirohkeid olukordi. Kentucky ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et vähendades stressi muutub kaalulangetus lihtsamaks. Teadlased on pakkunud ühe selgitusena seda, et kui vähendame stressi, siis väheneb ka soov toiduga liialdada, teisisõnu me ei söö enam emotsioonide ajel.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Asenda kohv teega

Kuigi veel pole kindlaks tehtud, kas kohv aitab isusid ohjeldada või mitte, on teada, et tee aitab kaalulangetusele kaasa. Rohelises ja valges tees on aineid, mis annavad energiat ja aitavad rasvu tarbida. Lisaks sellele on teel veel mitmeid kasulikke omadusi, mida kohvil pole. Kui sa ei suuda kohvist täielikult loobuda, ürita vähemalt korra või kaks päevas juua kohvi asemel teed.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Väldi autoga sõitmist

Võib-olla on sul just autoga kõige kergem tööle saada, aga rattaga sõitmine, ühistranspordi kasutamine või jalutamine aitavad kaalulangetusele paremini kaasa. Teadlased on kindlaks teinud, et neil, kes kõnnivad, sõidavad ratta või ühistranspordiga tööle, on madalam kehamassiindeks ja rasva protsent kui neil, kes sõidavad tööle autoga. Huvitav on see, et ka ühistranspordi kasutamine aitab kehamassiindeksit vähendada - ilmselt seetõttu, et inimene peab kõndima bussi- või trammipeatusesse ja sealt tööle. Kui sa aga tahad endiselt autoga tööle sõita, ürita parkida kontorist kaugemale, et peaksid veidike kõndima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles