Tatra-metsaseene panniroog

jaga E-post prindi artikkel saada vihje Loe ja lisa kommentaare

Tatar.

FOTO: SCANPIX

Toitumisnõustaja ja toidublogija Eeva Relli-Meldre kirjutab oma blogis, et väärarvamus külmutatud köögiviljade ja marjade vitamiinivähesuse kohta ei pea paika. Muidugi on parem kasutada värskelt korjatud köögivilju, kuid kui talvel on valida võõramaise kauba ja eestimaise kesise valiku vahel, siis võib julgelt kasutada külmutatud köögivilju. 

Tatra-metsaseene panniroog

  • 1 tass keetmata tatart
  • 1 sibul
  • 1 punane paprika
  • 150 g külmutatud metsaseeni
  • pool pakki külmutatud brokkolit 
  • pool pakki külmutatud lillkapsast
  • pool pakki külmutatud rohelisi herneid
  • oliiviõli praadimiseks
  • sojakastet (vähesoolast ja ilma maitsetugevdajata sojakastet)
  • meresoola

Pane tatar keema. Samal ajal haki sibul ja kuumuta kõrge äärega pannil oliiviõlis kergelt läbi. Lisa külmunud seened ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni seentest enam vedelikku ei eraldu, lisa hakitud paprika ja külmunud brokoli, lillkapsas ja herned. Külmunud köögivilju/seeni pole vaja eelnevalt sulatada, muidu muutuvad need liiga pehmeks. Kuumuta juurvilju pannil vahepeal segades umbes 5-7 min. Maitsesta sojakastmega. Seejärel lisa keedetud tatar, sega ning lase maitsetel omavahel seguneda. Vajadusel maitsesta veel soolaga. Serveeri värske salatiga.

Tagasi üles