Emmehoroskoop: milline ema on Veevalaja?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Veevalaja

20. jaanuar – 18. veebruar

Nooruslikkus

Veevalaja on innovatsiooniteadlik ema, kes on kursis uute raamatute, filmide, muusika ja slängiga, kusjuures see ei tundu tema puhul kuidagi kummaline. Ta on futuristlik ja igavesti nooruslik sodiaagimärk. Ükstapuha kui kaua ta on juba ema olnud, tal õnnestub ikkagi jääda popiks ja noortekultuuriga seotuks. Veevalaja teismeliste laste sõbrad tulevad külla pigem emale kui ta lastele. Isegi tema Veevalaja tütar käib ema riidekapist riideid laenamas. Ta võib tundide kaupa rääkida noortele sellest, kuidas ise omal ajal pättust tegi ja süsteemi vastu mässas. Veevalaja usub, et elukool on märksa olulisem kui kooliharidus, sest «haridussüsteem on nagunii korrumpeerunud». Lapsevanemana ta tõenäoliselt pikalt oma lapsi ei hoia, sest ta usub, et mida rohkem näevad lapsed elu karmimat poolt, seda paremini saavad nad oma eluga hakkama ja õpivad elu mõistma.

Iseseisev hing

Oled boheemlane. Isegi kui sa seda alati välja ei näita, oled üdini vaba hing. Järgid oma südant ja lood omad reeglid. Kui see teistele ei meeldi, siis… Keda huvitab? Elad põhimõtte «ela ise ja lase teistel elada» järgi. Selline suhtumine võib olla lastele hea eeskuju. Eriti siis, kui neil tuleb parasjagu kiusajatega silmitsi seista ja enesekindlus kõigub. Kui ema on nii eriline, aga julgelt enesekindel, siis ei pelga nad ka enda ainulaadust välja näidata ja keegi ei julge neid torkida. Mõned Veevalajad võivad oma poliitiliste vaadete poolest kalduda äärmustesse või mõjuda ekstsentriliselt, kuid enamikul on siiralt kaastundlik ja humanitaarne pool. Sinu käe all õpivad lapsed sallivust, sest tutvustad neile väga mitmekesist sõpruskonda ja räägid põhjalikult sellest, kuidas vastutustundlikult planeeti hoida. Kaasad oma lapsi heategevusprojektidesse ja lased neil teha vabatahtlikku tööd. Sulle meeldib suhelda ja teistega koos midagi ära teha, mistõttu pole ime, kui käid perega loomade varjupaikades abistamas ja võtad osa «Teeme ära» projektidest. Naabritele meeldib teil külas käia, sest oled hea meelelahutaja ja ajad kokku väga kirju seltskonna.

Piire pole

Foto: SCANPIX

Sõpruse tähemärgina kohtled ka oma lapsi kui endaga võrdsetena. Teatud määrani on see hea, aga probleemide esile kerkimisel peab keegi vastutama. Kui sa seda ise ei tee, peavad lapsed omapäi aru saama, mis on õige ja mis vale, kuid alati pole sel head tulemust. Lastele meeldivad piirangud, sest kui nad teavad, mis on vale, tunnevad nad end turvaliselt. Pead rohkem «ei» ütlema, et lastel kujuneks välja moraalitunnetus, mille järgi elus tegutseda. Veevalajal on suur soov kõigile meeldida, kuid see ei tohiks kahandada vanemlikku autoriteeti. Muidugi võib olla, et saad (vähemalt näiliselt) teismeliste lastega hästi läbi, kuid võib ka olla, et lapsed satuvad segadusse. Ära ürita oma noorust laste kaudu uuesti läbi elada. Samuti pead veidi rohkem tähelepanu pöörama sellele, milliseid inimesi omale koju kutsud. Oled ju tuntud selle poolest, et suhtled kõigiga, ka veidi «metsa poole» inimestega, kellest mõni pole ehk lastele sobilik seltskond. Taoliste igavesti-teismeliste-sõpradega oleks sul mõistlikum kohtuda väljaspool kodu või siis üldse piirata nendega suhtlemist.

Ootamatused

Veevalajat juhib ettearvamatu Uraan. Seetõttu võid ootamatult muuta oma tuju või ka romantilist partnerit. Taolised seiklused tegid sinust «Seksi ja linna» ajastul seltskonnas põneva jutuvestja, aga laste ellu need ei sobi, sest põhjustavad hirmu ja pidetust. Olukorra teeb kindlasti raskemaks see, et sind tõmbabki nartsissistlike tüüpide poole, kes on intensiivsed ja ebastabiilsed. Lased end väga kergesti tõmmata suhtekeeristesse ja draamadesse, kus kannatajaks jäävad tähelepanupuuduses lapsed. Järgid oma impulsse ja lähed vooluga kaasa, kuid ei märka seejuures lastele piisavalt aega pühendada. Selle tõttu on su laste elus vähe stabiilsust ja nad ei pruugi eakaaslastega hästi klappida. Kuidas seda parandada? Hooliste selle eest, et oleksid väga eneseteadlik ja iseseisev ka emaks saades. Leia omale loomingulisi ja emotsionaalseid väljundeid, et sa ei peaks oma nooruslikust poolest loobuma. Sa ei peagi olema täiuslik koduperenaine, aga sa ei saa ka elu lõpuni punkariks jääda, kelle jaoks emadus on lämmatav. Leia õige tasakaal individuaalsuse austamise ja laste elu järjepidevuse vahel.

Kuulsaid Veevalajatest emasid: Sheryl Crow, Minnie Driver, Elizabeth Banks, Camilla Alves, Christy Brinkley, Alicia Keyes, Denise Richards, Sarah Palin.

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles