Kümme südantlõhestavat tõde vallaliseelust, millest keegi rääkida ei taha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksi.
Üksi. Foto: SCANPIX

Teatud määrani võib olla üksiolek väga mõnus. Aga inimene on oma loomult suhtleja ja vajab lähedust. Kui kõik sõbrad ja tuttavad on leidnud omale paarilise, aga sina oled ikka üksi, hakkab üksilduse valu üha rohkem hinge kriipima.

1. Sa pole kellegi elus number üks. Sinu sõpradel on omal partnerid või lapsed, kes on nende elus kõige tähtsamal kohal. Isegi kui te olete väga lähedased, ei ole sa neile ikkagi kõige tähtsam. Sinu kodus ei ole ootamas seda üht inimest, keda huvitavad ka kõige tühisemad asjad, mida sa oma päeva jooksul teinud oled. Nii oled sunnitud koormama oma elu üksikasjadega lähedasemaid sugulasi ja sõpru, minnes mõnikord ehk liigagi isiklikuks, sest ka sul on vaja end välja elada, kirjutab Fox News.

2. Füüsilise puudutuse vajadus võib muutuda väljakannatamatuks. Püsivalt üksi olles kasvab vajadus puudutuste järgi. Ja mitte ainult seksuaalses mõttes. Iga inimene vajab kallistusi ja patsutust õlale. Üksik inimene võib olla kuid ilma, et keegi teda puudutaks.

3. Armukadedus on roheline, inetu ja täiesti reaalne. Keegi ei taha olla armukade inimene. Aga kui üksindustunne on nii tugev ja võtab võimust, on armukadedust raske summutada. Keeruline on armukadedust tundmata pealt vaadata, et teistel on, kelle kaissu pugeda. Ja et nad võtavad seda nii iseenesestmõistetavalt.

4. Üksindus on füüsiliselt valus. Ega seda ei mõistagi enne, kui oled seda ise tundnud. Seda on raske kirjeldada, aga üksindus on tõesti valus. See on tuim valu või raskus rinnas, mida ei saa valuvaigistiga leevendada. Valu kaoks vaid teise inimese abiga.

5. Nõme on olla viies ratas vankri all. Sõprade kallimad on küll väga toredad ja sul pole midagi nende vastu, aga nii kui nemad on kaasas, oled ise üleliigne.

6. Sõprusest ei piisa. Isegi kui sul on eriliselt head sõbrad ja väga kokkuhoidev perekond, siis paratamatult ei ole see siiski piisav, et end mitte üksildasena tunda. Nad lihtsalt ei saa asendada romantilist partnerit.

7. Kõik teised on paaris. Või siis vähemalt sulle tundub nii. Ükstapuha, kuhu sa vaatad, igal pool on õnnelikud paarid. Isegi kõik üritused on suunatud paaridele.

8. Mõttetu kadestamine. Eriti tobe on see, kui suhtes olevad sõbrad väidavad, et nad kadestavad sind ja tahaks ka mõnikord vallalised olla. Nad ei tea, millest nad räägivad. On väga suur vahe, kas oled ühel õhtul üksi kodus või oled igal õhtul üksi.

9. See ei ole valitud elustiil. Kahtlemata on palju neid, kes eelistavadki vallalised olla. Aga keegi ei vali teadlikult üksildust. See ongi suur osa probleemist, sest seda ei ole võimalik üksi lahendada.

10. Keegi ei saa aru. Ikka leidub kaastundlikke inimesi, kes väidavad, et nad teavad, mis tunne sul võib olla. Nad võivad ju mõelda, et aastaid üksi olla on raske, aga tegelikult ei taju nad sugugi, kui ränk see päriselt on. Päriselt teab seda alles siis, kui seda omal nahal kogeda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles