Emmehoroskoop: Ambur laste ees saladusi ei hoia

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ambur

22. november – 21. detsember

Seiklus

Amburi-ema puhkuseks aega maha ei võta. Talle meeldib riskida, silmaringi avardada ja uusi kogemusi hankida. Selle tulemusena näevad tema lapsedki elu kirevamat poolt ja pole ime, kui Amburi laps on juba kogenud rännumees enne, kui ta on piisavalt vana, et talt endalt piletiraha küsida. Amburist lapsevanem on laste lemmik, sest ta on lõbus ja mängulusti täis, mõeldes välja põnevaid seiklusi, mida pere võiks proovida. Kuna ema ise tunneb erinevate kultuuride vastu suurt huvi, süüakse Amburi peres maailmaköökide toitusid ja õpitakse keeli. Ambur tahab, et ta lapsed tunneks end mugavalt iga rahvuse kõrval, just nagu temagi. Kui tal on kiire elutempo, võtab ta lapsed endaga igale poole kaasa. Ta ei arva, et see võiks lapsi kuidagi kahjustada, kui ta neid töökoosolekutele või veiniõhtutele kaasa võtab, vastupidi – see rikastab laste maailmapilti. Talle meeldibki lapsi oma seltsiellu kaasata. Lisaks on tal pöörane huumorimeel, mis naerutab kõiki pereliikmeid. Tänu heale naljasoonele oskab ta hästi jääd murda ja teeb iga olukorra lõbusamaks. Ambur ei võta elu liiga tõsiselt, välja arvatud muidugi siis, kui tal on parasjagu käsil üks tema draamakuninganna momentidest. Aga isegi siis tuleb ta peagi mõistusele ja saab endast üle.

Elutarkus

Igas Amburis on peidus vaimne nõustaja või vähemalt eluaegne õppija. Sa jäädki otsima õigust, ülimat teadvust ja üldist tõde. Laste otsekohesus ja vahetu olemus mõjub sulle värskendavalt. Seepärast arvadki, et lapsed on palju targemad kui täiskasvanud. Nad ütlevad välja, mis mõtlevad, ja sa austad seda. Selle tulemusena kaasavad su lastest inimesed, kes tunnevad oma väärtust ja peavad end intelligentseks. Loomulikult, mõnikord võid oma arukusega liialdustesse kalduda ja kipud targutama. Pane tähele, et sa oma lastele liialt loengut ei peaks, isegi kui oled veendunud, et sul on õigus. Kui tahad, et nad midagi õpiksid, siis proovi sokraatilist meetodit ja esita neile järjest küsimusi, mis panevad neid mõtlema nii, et nad jõuavad ise õigele vastusele. Näiteks: «Mis sa ise arvad, miks emme tahab, et sa kapsast sööksid?» Ambur on sodiaagimärkide visionäär. Kuna sa oskad näha suurt pilti, oskad ka lapsi hästi maa peale tagasi tuua, kui nad peaks endast välja minema. Aitad neil näha õppetunni tulemusi, mis pakub rasketel aegadel suurt leevendust.

Kannatamatus

Foto: Scanpix/Naine24.ee

Ambur on jube rahutu ja see teeb emaks olemise talle mõneti raskeks. Ema peab ju olema kannatlik ja hoidma distsipliini, mis sageli väljendub selles, et tuleb ühe koha peal paigal istuda. Kuna sa oled nii spontaanne, tahaksid hetke ajel järgida iga oma instinkti ja vooluga kaasa minna. See aga ei klapi laste regulaarsete une- ja söögiaegade või koolitöödega. Võib olla, et võtad enda kaela liiga palju ülesandeid ja projekte, mistõttu jääb sul lastega tegelemiseks häbitult vähe aega. Emana pead rööprähklemisega piiri pidama, isegi kui sa jätkad imetamise ajal e-kirjade lugemist või jätad lapsed aeg-ajalt «elektrooniliste lapsehoidjate» ehk televiisori või tahvelarvuti meelevalda. Kõige raskem on Amburile lapse beebiiga, kui laps veel ei räägi. Seda võiks võrrelda isegi põrgupiinaga. Igasugu beebit arendavad tegevused nagu klotside ladumine, värvide nimetamine jms tegevused mõjuvad sulle nüristavalt. Hea on, kui sul on keegi, kes sind selliste asjadega aitaks. Aga ära ole abiliste valikuga liiga hooletu – uuri pingsalt, kelle hoolde sa oma lapsed jätad.

Toorus

Amburi kõnepruuk võib olla nii räige, et meremehedki punastavad. Pane tähele, kuidas sa laste juuresolekul räägid. Vastasel juhul ei olegi nende esimeseks sõnaks «emme». Otsekohene (kui mitte öelda taktitundetu) Ambur on kuulus selle poolest, et enne ütleb kui mõtleb. Mõnikord on see värskendav, ja ega laste eest ei peagi kõike varjama, ent vahel ületad hea maitse piiri ja teed oma perele häbi. Samuti kipud mõnikord liiga paljastavalt riietuma. Lastele ei pruugi sugugi meeldida see, et nende emme riietub end seksikiisuks või räägib seltskonnas, kui hea ja tervislik on seks. Vähemalt mitte mudilase eas. Kõike ei saagi laste eest varjata, aga mõne asja puhul võiksid nende süütust veel hoida.

Kuulsaid Amburi-emasid: Britney Spears, Bette Midler, Katie Holmes, Christina Aguilera, Anna Nicole Smith, Sonja Morgan, Nene Leakes, Mariska Hargitay, Katherine Heigl, Christina Applegate.

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles