Emmehoroskoop: Neitsi on kriitiline nii enda kui teiste emade suhtes

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Neitsi

23. august – 22. september

Organiseerija

Neitsi on lastekasvatuse alal kui kõndiv entsüklopeedia - emaduse Google – ja ta laste elu on selle tulemusena hästi planeeritud. Kuna struktuur teeb laste elu turvaliseks ja Neitsi oskab seda pakkuda, kasvavad tema lastest enesekindlad inimesed. Tänu ema juhistele oskavad nad suure tõenäosusega ka praktiliselt mõelda. Neitsi-emme teeb pajatäie beebipüreed ja paneb seda sügavkülma varuks valmis. Ta kammib perefoorumeid, et leida maimukestele turvalisemaid harivaid mänguasju ja parima lapsevankri valikuks koostab eraldi Exceli tabeli. Ta ei lase rasedusajast hetkegi raisku ja nii on tal juba teise trimestri paiku lastetuba ootel ning isegi lasteaed välja vaadatud. Kuna ta on väga säästlik, kingib ta osa katsikuks saadud riideid edasi, sest olgem ausad, ega beebil polegi nii palju sipukaid vaja. Teised emad pöörduvad sageli oma muredega Neitsi poole, sest ta oskab lahkelt nõua anda igas vanuses laste kohta. Arvestades seda, kuivõrd Neitsi naudib detailsust, tunneb ta suurt huvi lapse arengu vastu, alates kakavariatsioonidest unetreeninguni välja. Iga fakti tundes on Neitsil kasulik pidada beebiblogi, et selle pealt lisaraha teenida.

Tervislikud harjumused

Neitsi on maamärk, mis valitseb tervist ja sportlikkust. Nii tahad sa kindel olla, et lapsed toituksid tervislikult, oleksid liikuvad ja et neil oleks kõige parem perearst. Vaktsineerimise puhul võid osutuda suurimaks pooldajaks, kes järgib hoolega, et iga süst oleks tehtud õigel ajal, kuid võid ka osutuda nn ökoemmeks, kes väldib oma laste vaktsineerimist iga hinna eest. Ka toitumine on «sinu teema». Pole ime, kui sa keelustad lasteaias sünnipäevadeks kommi toomise ja manitsed teisi vanemaid, et jõuluks võiks kommipaki asemel põnnidele kinkida hoopis raamatu. Sul on täiesti ükskõik, mida teised sinust seepeale arvavad. Las vihkavad! Vähemalt pole sinu lastel hambaauke. Seni kuni sa äärmustesse ei kaldu, on su lapsed sulle hiljem ainult tänulikud, et ema oskas neile õpetada tervislikke elukombeid. Kui oled aktiivne tüüp, kellele meeldib palju värskes õhus olla, on su meelistegevuseks lastega matkamine, rattasõit või ka aias toimetamine. Neitsid on sageli ka osavad kokakunsti vallas. Kui sa pole seda veel teinud, siis õpeta lastelegi söögivalmistamist, see võib sulle meeldida. Tehke koos salateid, pastat ja serveerige aedvilju lustlikul moel.

Jäikus

Foto: Scanpix/Naine24.ee

Organiseerimisvõime on väärt oskus, kuid mõnikord hoiad oma plaanidest liiga jäigalt kinni ning kord võib muutuda hoopis kaoseks. Laste kasvatamise juures on väga palju korralagedust, mis paneb kõik inimesed proovile, kuid sinu jaoks on see eriti raske. Paindlikkuse õppimine on möödapääsmatu, eriti siis, kui laps on vaba hing (näiteks Kaksikud, Ambur või Veevalaja), kellele range kord ei meeldi. Sina aga põed pisiasjade pärast, sest nii oled sa paraku loodud. Emana pead perfektsionisti kalduvusest teadlikult üle olema, vähem muretsema ja kartma. Tuleta endale meelde, et tegelikult on kõik korras. Iga särgike lapse seljas ei pea olema mahepuuvillast ja käsitsi valmistatud. Lapse immuunsüsteem ja seedimine ei ütle üles pelgalt seetõttu, et ta sööb ära ühe kriidi või parabeenidest pungil maiustuse. Eriti oluline on see, et sa oma eeskujuga ei õpetaks lapsele ülereageerimist, vastsel juhul kasvab temast järjekordne neurootiline Woody Allen. Võta rahulikult, Neitsi. Lapsed saavadki muhke ja kriime, see pole veel maailma lõpp.

Õelus

«Appike, kas ta lasebki oma lapsel sellist solki süüa?» «Miks ta ei karista oma last ja ütle, et teisi ei tohi hammustada?!» Sa võid olla teiste emade suhtes väga kriitiline. Mõnikord oled mänguväljakul suurem kiusupunn kui põnn, kes lõhub teiste liivakooke või lükkab neid kiigelt maha. Neitsi on oma olemuselt analüütiline perfektsionist, kel on eriti kõrged standardid – nii endale kui teistele. Väärtustes pole iseenesest midagi halba, aga teinekord võid muutuda parajaks ussiks, kes mõistab kõik teised emad hukka, sest omast arust tead neist kõike paremini. Enne kui salvad, mõtle järele – ehk oled sisimas hoopis enda vastu liiga range? Võib-olla muretsed rohkem, et teeksid ise kõik õigesti, kuid tegelikkuses pole sellist asja olemaski. Järgmine kord, kui tahad teist lapsevanemat hukka mõista, anna endale aru, et peaksid ka enda vastu kenam olema. Joo tassike rahustavat teed, hinga aeglaselt sisse-välja. Ehk saad mõnele teisele hädasolevale emale head nõu anda.

Mõned kuulsad Neitsi-emmed: Salma Hayek, Faith Hill, Jennifer Hudson, Ricki Lake, Shania Twain, Beyonce, Michelle Williams, Jada Pinkett-Smith, Nicole Richie, Michelle Duggar, Amy Poehler, Caroline Manzo.

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles