Emmehoroskoop: milline ema on Vähk?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vähk

(21. juuni – 22. juuli)

Emainstinkt

Vähk on juba oma loomult hoolitseja, mistõttu on ta võrreldes teiste sodiaagimärkidega kõige emalikum. Vähile meeldib rase olla, beebisid imetleda ja katsikutel käia. Pere on talle väga oluline ja ta ei häbene seda ka välja näidata. Näiteks on tal juba algkoolis oma tulevastele lastele nimed välja mõeldud. Suure tõenäosusega oli tal oma lemmikloom või nukk, keda ta eriliselt hoidis või siis hakkas ta juba noorelt teiste lapsi hoidma. Tal pole midagi rinnaga toitmise vastu, vastupidi – võib juhtuda, et Vähist ema on väga kurb, kui laps lõpuks ise imetamisest loobub. Ta korraldab hea meelega pereüritusi ja –reise ning naudib kõike sinna juurde kuuluvat – planeerimist, küpsetamist, kodu kaunistamist. Vähk on see ema, kes ka tänapäeval pilte ilmutab, et saaks oma laste fotod seinale panna. See sentimentaalne külg hoiab peret koos ja pakub lastele turvatunnet, sest nemad teavad, et ema on nende jaoks alati olemas.

Tundlikkus

Lapse varane areng on Vähist ema eriala, mis sest, kui ta pole seda eraldi koolis õppinud. Lapse teod valmistavad talle siirast rõõmu ja ta oskab põnni tunnetega arvestada. See on harukordne oskus, sest väga vähe on neid vanemaid, kes sellega hakkama saaks. Vähi-emme, sul on imeline oskus – sinu armastus ja tähelepanu on lastele suureks kingituseks. Kuna lapsed on väga emotsionaalsed, tajud sõnadeta, mil laps vajab kallistust, julgustust või kerget suunamist. Võib isegi juhtuda, et lapse sõbrad pihivad sulle oma muresid ja tulevad sinu juurde oma teismeängi välja elama, kui on oma vanematega pahuksis. Tunned kaasa lastele, keda keegi ei mõista, sest tõenäoliselt olid isegi üks neist.

Liiga kaitsev

Foto: Scanpix/Naine24.ee

Sina juba oma last iludusvõistlusele ei saada. Ka ei lase sa tal algkooliealisena Facebooki kontot teha. Sa tahaks lapsi alatiseks kurja välismaailma eest kaitsta, et nad liiga vara suureks ei peaks saama. Kes ei tahakski? See on auväärt soov, Vähk. Aga hoolimise ja ärahellitamise vahel on oluline vahe. Sul on raske ära tabada, millal oleks aeg nabanöör katki lõigata, sest oled loomult muretseja, kes kannab oma tunded ka lastele üle. Tuleta endale aeg-ajalt meelde, et lapsed pole sugugi nii haprad kui sulle tundub. Peale selle on sul komme näha oma lapsi läbi roosade prillide. Ole ettevaatlik, sest oma laste halbu kombeid ja iseloomujooni ignoreerides võid nad ära rikkuda. Nii võivad su lapsed kujuneda kas liialt isekateks või memmekateks, kes kujutavad ette, et kogu maailm keerleb ümber nende. Tegelikult kuulub laste armastamise juurde ka distsipliin ja kord. Mõnikord pead näitama ka oma ranget poolt. Laste käitumisprobleeme ei tohi eirata, sest tegelikult vajavad nad sel puhul sinu toetust ja suunamist kõige rohkem.

Tujukõikumised

Vähi emotsioonid on äärmuslikud nagu vikerkaarevärvid. Võid ühel hetkel nutma puhkeda, seejärel vihast keeda, natuke hiljem millegi pärast murelikult pabistada ning sama päeva õhtul juba rõõmust tantsida. Võid ette kujutada, milline kaos tekib, kui samasuguste tujukõikumistega tahab tähelepanu beebi, jonniv mudilane või teismeline. Kui on raske, siis palu teiste emade, terapeudi või oma enda ema abi. Sa ei saa oma tundeid kunagi alla suruda, sa lihtsalt pole selline. Suured emotsioonid käivad sinuga alati kaasas. Sinu võimuses on aga neid tundeid niimoodi suunata, et lapsed ei peaks seda sõitu Ameerika mägedel sinuga kaasa tegema, sest nende jaoks võib see kõik olla pisut hirmutav ja arusaamatu. Lisaks pead tähelepanu pöörama, et sa ei tülitseks oma mehega laste kuuldes. Sina pead lapsi kaitsma, mitte vastupidi.

Kuulsaid Vähi-emmesid: Princess Diana, Gisele Bundchen, Pamela Anderson, Courtney Love, Selma Blair, Jessica Simpson, Edie Falco, Nadya Suleman («Octomom»).

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles