Emmehoroskoop: Kaksikutest ema on põnev, aga ettearvamatu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kaksikud

21. mai – 20. juuni

Nooruslikkus

Kiire küsimus: mis on Kaksikutest emme jõuluostude nimekirjas? Tuledega tossud, uus iPad, kodune karaokekomplekt ja vesivärvid. Ahjaa, peale selle on seal veel terve hunnik asju ka lastele. Kaksikud on vähemalt sisemiselt igavesti nooruslikud ja hakkavad sellepoolest ka teiste vanemate seas silma. Tema laste sõbrad on ka tema sõbrad. Pole ka ime, sest Kaksikud võivad alati lobiseda noortele põnevatel teemadel, olgu selleks kõmu-uudised, kummalised teadusuuringud, või uued kohad, kust saab muusikat alla tõmmata. Uudse mõtlemisega Kaksikuid tõmbab kui võluväega uute ideede ja innovatsiooni poole. Tal on ka palju hobisid ja huvisid, mis teevad tast huvitava ema. Kõik see väljendub isegi tema riietuses, sest nii mõnigi kord laenab ta hilpe oma teismelise tütre kapist. Nojah, aga ega see pole tema süü, et ta tütrest lahedam on…

Uudishimu

Miks on taevas sinine? Miks on rohi roheline? Kui mõni teine ema võib kärsitult lapse eemale tõrjuda: «Sest nii lihtsalt on,» siis Kaksikutest ema näpp on juba telefonil, otsimas Wikipediast õiget vastust. Ta selgitab rahumeeli nelja-aastasele põnnile, mis on klorofüll ja fotosüntees. Kaksikute tähemärk on intellektuaalne ja seda juhib ratsionaalne Merkuur. Seepärast ei meeldi talle nn beebikeel ja ninnu-nännutamine, ka ootab ta rõõmuga aega, mil saab lastele selgitada, kust nad päriselt tulevad. Kaksikutest emmed on mudilastega eriti osavad ja miks-küsimusi lastele ei keelata. Selle tulemusena on Kaksikutest emade lapsed õpihimulised, kusjuures harjunud õppima läbi mängu ja avastuste. Nende haridus on emale ka väga oluline ja selleks valmistub ta ette juba enne laste sündi, uurides erinevaid kasvatusmeetodeid ja psühholoogide arvamusi.

Ebastabiilsus

Foto: Scanpix/Naine24.ee

Lastele on vaja järjepidevust, aga muutlike Kaksikute puhul jääb sellest vajaka. Liigne rutiin on sulle tõeline piin. Väikese keskendumisvõime juures on raske millelegi kindlaks jääda. Nii jäävad hobid ripakile, projektid poolikuks. Vaheldusejanus võid tahtmatult muuta oma laste elu liialt ebastabiilseks. Kas teadsid, et ka Angelina Jolie on Kaksik? Ta on küll väga hea lapsevanem, aga tema laste elu on pöörane. Olukorda võib leevendada väga hea lapsehoidja (eriti maa- või veemärgist), kes naudib tüütuid kohustusi, mida Kaksikutes ema ise ei salli. Pane tähele, mida sa laste kuuldes räägid. Kuna sa muudad väga tihti meelt, võib olla, et räägid sageli endale vastu. See ajab lapsi segadusse. Nad ei mõista, miks rääkis ema terve talv läbi loomade õigustest, aga kevadel vintsutab suure isuga loomaliha. Teismeeas võivad lapsed seetõttu muutuda väga mässumeelseks, sest nad tahavad oma ema seisukohtade testimiseks teda proovile panna. Vali teadlikult, millised on sinu põhiväärtused ja jää endale kindlaks – nii oma tegudes kui sõnades.

Hägusad piirid

Lauvärvi laenad tütrelt, juuksegeeli pojalt, vahelduseks asendad nende teismeliste sõprade bändis esilauljat. Paljud Kaksikud jäävad igavesti oma teist poolt otsima ja näevad seetõttu oma lapses hingesugulast. Tulevikus võib sellega kaasneda probleeme. Ise sa end tsenseerida ei oska ja paraku peab sageli just laps tegelema musta pesu pesemisega. Loomult suhtlejana oled varmas lobisema ja klatšima. Sul on päriselt suur huvi oma lapse sõpruskonna vastu, kes kellega käib ja mida noored kogevad. Nende ellu sekkumisega võid aga teha rohkem kahju kui kasu. Laste sõber on tore olla, aga sõbrast rohkem on neil vaja vanemat. Mitte iga laps ei saa varases eas hakkama täiskasvanute teemadega. Kes ütles, et sul on õigus oma lapselt lapsepõlv ära võtta? Ühelt poolt oled lahe ja popp ema, teiselt poolt pead endale meelde tuletama, mis on sinu vanuses kohane, eriti laste juuresolekul.

Kuulsad Kaksikutest emmed: Angelina Jolie, Josephine Baker, Heidi Klum, Courtney Cox, Brooke Shields, Natalie Portman, Nicole Kidman, Alanis Morissette, Elizabeth Hasselbeck.

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles