Emmehoroskoop: Sõnnist ema iseärasused

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Sõnn

20. aprill – 20. mai

Stabiilsus

Lapsed vajavad rutiini ja Sõnn on sel alal tõeline spetsialist. Harjumuste orjana pole tal raske päevarutiinist kinni hoida ning tänu sellele söövad ja magavad ta lapsed alati õigel ajal. Kuigi ta pole ehk kõige avatum ja paindlikum inimene, on Sõnn siiski see ema, kes on alati kohal. Tema oma lapse esinemisi ja võistlusi naljalt vahele ei jäta. Sõnnist emme toetus ja kohalolek toob lapse ellu kindlust ja kujundab tast välismaailma jaoks enesekindla inimese. See on suur asi.

Hea maitse, hea taju

Sõnni juhib sensuaalne Veenus, aga samas on ta ka praktiline sodiaagimärk. Tänu sellele teab ta väga hästi, kus on parasjagu soodusmüügid. Kui vaja, ostab ta ühe asja ühest poest ja teise jaoks läheb teise. Peale selle astub läbi ka turult ja piima ostab naabertalust. Sõnn ei tunne piinlikkust, kui on mõne edeva napsu ostnud võileivahinna eest ja teatab sellest uhkusega ka oma külalistele. Tema juba endal nahka ülekõrvade tõmmata ei lase. Kaine mõistusega Sõnn on kahe jalaga maa peal ja annab oma ajatud väärtushinnangud ka lastele edasi. See ongi üks moodus, kuidas ta oma peret kaitseb, õpetades lastele, kuidas kõige mõistlikumalt oma ressursse (aega, raha ja energiat) ära kasutada.

Materialism

Foto: Scanpix/Naine24.ee

Mõistlikkusele vaatamata on Sõnnil nõrkus ilusate asjade järgi, eriti siis, kui need võivad tema sotsiaalset staatust tõsta. Kuigi ta jahib soodushindu, on tal ka suur vajadus muljet avaldada. See võib jätta aga lastele vale mulje, kui emmel on vaja uut Lexust või kui ta juba juulis hakkab jõulukingitusi ostma. Pere meelepahaks võib juhtuda, et Sõnn lehvitab oma krediitkaarte ja tekitab suurt kulu kõigest selleks, et lapsed kannaks brändiriideid ja et nende sünnipäevapeod jätaks teised lapsed sõnatuks. Sõnni-emme tahab kõigest, et tema lapsukesed ei tunneks end tõrjutult ja et kõik nende soovid oleks täidetud. Selle asemel võiks ta aga keskenduda rohkem lastele hea eeskuju näitamisele. Muusika-, kunsti-, ja kokakunstimaitset saab järglastele õpetada ka ilma kõike hõbekandikul ette serveerimata. Sa ei taha ju, et su lastest saaks ärahellitatud jõmpsikad?

Kangekaelsus

Sõnn võib olla mõnikord väga kangekaelne ja vanades tavades kinni, mis põhjustab tema ja laste vahel suuri tülisid. Kahtlemata tahab iga vanem, et lapsed õpiksid nende eeskujust väärtushinnanguid ja moraalinorme, kuid Sõnn kipub unustama, et lapsed arenevad individuaalseteks isikuteks, kel kujunevad omad uskumused. Loomulikult vajavad nad selleks vanemate suunamist, aga liigne jäikus (eriti laste teismeeas) ei lase sul näha, kuidas laps olukorda suhtub ja mida ta tegelikult mõtleb. Võib-olla arvad, et ema peabki olema range? Või tuleb see sellest, et kardad liiga leebe olla? Sõnnist ema suurim katsumus on õppida järgi andma. Vali oma lahinguid, muidu võid sõja kaotada ja lapsed hakkavad sust eemale hoidma. Neil on raske usaldada ema, kes ei taha neid ära kuulata ja neid mõista. Kuidas siis seda teha? Pane tähele, et suur osa su jäikusest tuleneb vastupanust muutustele. Sõnn ei taha oma harjumusi, arvamusi ja uskumusi kergelt muuta. Lapsevanemana tuleks aga end pidevalt arendada, et muutuda tolerantsemaks ja paindlikumaks. Ega lapsed pole seinale riputamiseks. Nad on sinu hinge arendajad, kes peegeldavad just neid omadusi, mis vajavad muutust.

Kuulsad Sõnni-emmed: Tori Spelling, Jessica Alba, Tina Fey, Sherri Shepherd, Kim Zolciak, Cher, Teresa Giudice, Lily Allen, Penelope Cruz, Uma Thurman, Kimora Lee Simmons, Elizabeth Rohm, Cate Blanchett

Allikas: momstrology.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles